Numarul salariatilor cetateni straini non-UE inregistrati cu contracte individuale de munca active era, la inceputul lunii noiembrie, de 29.681, conform datelor furnizate de Ministerul Muncii si Protectiei Sociale la solicitarea AGERPRES.

Cei mai multi salariati straini non-UE se regaseau in domeniul constructii cladiri rezidentiale si nerezidentiale, respectiv 3.400, aproape jumatate dintre acestia (1.548) provenind din Vietnam. Pe locul doi ca si domeniu de activitate este cel al restaurantelor, unde se regasesc 1.589 lucratori straini din afara UE, conform Agerpres.ro.

Pe de alta parte, cei mai multi angajati straini non-UE proveneau din Vietnam si anume 3.487, pe locurile urmatoare situandu-se cei din Turcia - 2.110 si China - 1.826.

De asemenea, mai erau inregistrati in REGES/Revisal 878 muncitori din Republica Moldova, 808 din Nepal, 781 din Sri Lanka, 573 din Filipine si 389 din India etc.

"Registrul general de evidenta a salariatilor in format electronic se completeaza de angajatori in ordinea incheierii, modificarii sau incetarii raporturilor de munca incheiate doar pe baza contractelor individuale de munca si se transmite inspectoratului teritorial de munca in termenele prevazute in HG nr. 905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor. Corectitudinea completarii registrului si a transmiterii datelor informatice este in sarcina exclusiva a angajatorilor", precizeaza MMPS.

Sursa foto: shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri