Numarul salariatilor cetateni straini non-UE inregistrati cu contracte individuale de munca active era, la inceputul lunii noiembrie, de 29.681, conform datelor furnizate de Ministerul Muncii si Protectiei Sociale la solicitarea AGERPRES.

Cei mai multi salariati straini non-UE se regaseau in domeniul constructii cladiri rezidentiale si nerezidentiale, respectiv 3.400, aproape jumatate dintre acestia (1.548) provenind din Vietnam. Pe locul doi ca si domeniu de activitate este cel al restaurantelor, unde se regasesc 1.589 lucratori straini din afara UE, conform Agerpres.ro.

Pe de alta parte, cei mai multi angajati straini non-UE proveneau din Vietnam si anume 3.487, pe locurile urmatoare situandu-se cei din Turcia - 2.110 si China - 1.826.

De asemenea, mai erau inregistrati in REGES/Revisal 878 muncitori din Republica Moldova, 808 din Nepal, 781 din Sri Lanka, 573 din Filipine si 389 din India etc.

"Registrul general de evidenta a salariatilor in format electronic se completeaza de angajatori in ordinea incheierii, modificarii sau incetarii raporturilor de munca incheiate doar pe baza contractelor individuale de munca si se transmite inspectoratului teritorial de munca in termenele prevazute in HG nr. 905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor. Corectitudinea completarii registrului si a transmiterii datelor informatice este in sarcina exclusiva a angajatorilor", precizeaza MMPS.

Citeste si:
Patronate: Legiferarea bacsisului, o solutie la criza fortei de munca
Patronatele din HoReCa cer o...

Sursa foto: shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ghidul de angajare a cetatenilor straini in Romania in 2019