Ofertele din strainatate nu mai sunt la fel de atragatoare ca in anii trecuti, insa romanii care inca isi doresc sa faca macar un schimb cultural, trebuie sa stie ca sunt multe optiuni disponibile. Angajatorii din Europa se uita dupa muncitori romani si, daca acestia au un minim de calificare, ii angajeaza si fara sa cunoasca limbile de circulatie din acele tari la nivel avansat.

Iata cateva oferte de locuri de munca, disponibile in acest moment, pentru care romanii isi pot depune candidaturile.

Pentru un post de sofer de autobuz un angajator francez ofera un salariu de 1.600 de euro net si asigura costurile cu chiria. Compania cauta zeci de candidati cu permis categoria D + CQC + card de tahograf digital, vorbitori de limba engleza sau franceza.

In Spania sunt disponibile joburi pentru cei calificati in meseria de faiantar/pavator si se ofera un salariu care variaza intre 1.800 si 2.000 de euro brut pe luna. Candidatii trebuie sa cunoasca limba spaniola la nivel mediu sau limba engleza.

Mai multe oferte de munca sunt disponibile in Franta pentru mecanici auto. Se cauta candidati cu experienta de minim un an in domeniu, posesori de permis de conducere B. Salariul oferit este de 1.400 - 1.800 de euro net lunar, in functie de experienta.

Tot in Franta se cauta vopsitori auto, iar angajatorul se uita dupa candidati cu minima experienta in domeniu, cu permis de conducere categoria B. Pentru acest post nu se solicita cunoasterea limbii franceze, dar constituie un avantaj. Compania ofera un salariu cuprins intre 1.400 euro si 1.800 euro net lunar, in functie de experienta. In plus, pentru primele trei luni se asigur se asigura masina gratuit si se plateste doar combustibilul.

In Germania sunt la mare cautare conductor tren marfar (pentru distante lungi), iar salariul oferit porneste de la 2500 euro brut/luna (aproximativ 1.600 euro net). Candidatii trebuie sa cunoasca bine limba germana. De asemenea, aplicantii au nevoie de permis de conducere european pentru trenuri de marfa, experienta profesionala in domeniu si disponibilitate de a lucra in schimburi, in weekend si de sarbatori.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri