Alegerea candidatilior potriviti pentru jobul disponibil este o decizie cu o miza foarte mare pentru angajatori, pentru ca un esec poate avea efecte importante in activitatea si bugetul companiei. Partea buna este ca recrutorii au la indemana o serie de tehnici la care pot apela pentru a face alegeri bune, iar una interesanta este "citirea" trasaturilor fetei.

Astfel, exista o stiinta care ajuta la intelegerea personalitatii umane si a comportamentului indivizilor, prin descifrarea trasaturilor fizionomice, denumita Al Ferasa. Aceasta a fost dezvoltata, ca un instrument de supravietuire, acum 4.000 ani, iar de-a lungul istoriei, a fost imbunatatita si s-a transformat intr-un instrument exact in dezvaluirea caracterului uman.

Aceasta stiinta poate ajuta si in timpurile noastre moderne, in recrutare, de exemplu, chiar si in contextul unei ere a digitalizarii si a multitudinii de teste de personalitate disponibile pe piata.

Intotdeauna managerii cauta candidatul ideal si specialistii din HR se arunca intr-o cursa nebuna sa le ofere acest candidat. Dar oare exista candidatul ideal?

Expertii Al Ferasa HR spun ca utilizand aceasta stiinta poti ajunge sa gasesti candidatul potrivit pentru locul potrivit care sa corespunda cat mai mult cu profilul ideal. Mai mult, iti cresti sansele sa se integreze mai usor in echipa, atat cu managerul cat si cu ceilalti colegi. Si, mai mult, sa ramana in echipa pentru ca are motivatia corecta.

Citeste si:
Trei semne ca NU trebuie sa iti schimbi jobul acum
Ai rabdare si gandeste bine...

Iata cateva elemente simple care te ajuta sa aduci in companie omul potrivit:

1. Deschis la minte vs. circumspect – cu o privire asupra deschiderii ochilor poti valida daca persoana este deschisa catre nou, catre informatie sau va fi mai degraba sceptic atunci cand vei propune schimbari sau idei noi.

2. Imagine de ansamblu vs. Orientat spre detalii – in functie de profilul cautat poti stabili din distanta dintre sprancene, daca sunt apropiate (imagine de ansamblu) sau departate (detalii) cum va lua decizii persoana, inca de la interviu.

Citeste si:
Cinci greseli care iti fac ziua neproductiva si cum sa le eviti
Cinci greseli pe care le faci...

3. Feedback rapid vs. feedback cu intarziere – pentru jobul cautat ai nevoie de reactii rapide, de feedback? Aceasta informatie o poti gasi...in distanta dintre ochi. Daca ochii sunt departati persoana va reactiona cu intarziere la ceea ce vede, iar daca sunt apropiati vei primi feedback instant.

4. Bun ascultator vs. ascultator selectiv – va putea lucra in open space? Marimea urechii iti spune daca va fi un bun ascultator (urechi mari) si va fi deranjat de zgomot sau un ascultator selectiv (urechi mici) si va fi ok sa stea in acest tip de birou.

Citeste si:
Ce-si doresc romanii in 2020: un nou loc de munca si mariri salariale
Ce-si doresc romanii in 2020:...

5. Nedisciplinat vs. disciplinat – sunt urechile lipite de cap? Daca raspunsul este da, ai in fata ta un om disciplinat sau nu si atunci va fi mai degraba distras de zgomotele din jur.

6. Decizii rapide – cauti pe cineva care trebuie sa ia decizii rapide? Trasaturile pe care le vei cerceta sunt sprancenele. Daca observi acest unghi, ai in fata ta o persoana care va lua decizii rapide (asta nu inseamna ca deciziile sunt bune sau rele).

"Al Ferasa este un instrument care, folosind identificarea tiparelor de comportament prin interpretarea fizionomiei, poate fi utilizat în procesele de recrutare, motivare și păstrare a angajaților, procesele de managementul schimbării, eficientizarea vânzărilor sau team building-uri cu rezultate remarcabile, cu efect imediat, ori pe termen lung", a declarat pentru wall-street.ro Cristian Dumitrache, CEO Al Ferasa International.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Calitatile de care vei avea nevoie la job peste 10 ani
Setari Cookie-uri