Proiectul pentru cresterea salariului minim brut cu 150 de lei a fost pus in dezbatere publica

Ministerul Muncii siProtectiei Sociale (MMPS) a afisat, pe pagina proprie de internet, proiectul de Hotarare pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata.

Proiectul de act normativ supus consultari iprevede ca salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata sa fie majorat la 2.230 lei lunar, incepand cu data de 1 ianuarie 2020, fata de 2.080 lei in prezent, ceea ce reprezinta o crestere de 7,2 % fata de luna decembrie 2019.

Tariful orar pentru un program complet de lucru de 167,333 ore va creste anul viitor de la 12,43 lei la 13,327 lei.

Nivelul salariului de baza minim brut a fost stabilit in urma dezbaterilor cu partenerii sociali, fiind organizate doua sedinte ale Consiliului National Tripartit si dezbatut in Comisia de Dialog Social de la nivelul Ministerului Muncii si Protectiei Sociale.

Proiectul de Hotarare prevede si faptul ca, incepand de anul viitor, pentru persoanele incadrate pe functii pentru care se prevede nivelul de studii superioare, cu vechime in munca de cel putin un an in domeniul studiilor superioare, salariul de baza minim brut in care nu sunt incluse si sporurile si alte adaosuri, se mentine la 2.350 lei lunar.

Citeste si:
Ciolacu propune o dezbatere pe tema COVID-19: Specialiști PSD vs...
Ciolacu propune o dezbatere...

Documentulpoate fi consultat la adresa: http://www.mmuncii.ro/j33/index.php/ro/transparenta/proiecte-in-dezbatere/5694-2019-12-03-hg-sal-minim-brut2020

Propunerile, sugestiile si opiniile pot fi transmise la adresa de e-mail: dezbateri@mmuncii.gov.ro pana in 12 decembrie 2019.

Sursa foto: shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri