TenarisSilcotub, producator roman de tevi fara sudura, a acordat burse de studiu pentru 40 de studenti ai universitatilor cu profil tehnic din Romania, in valoare de 9.600 de lei fiecare. Bursa primita nu presupune nici o obligatie fata de companie.

Castigatorii celor 40 de burse au fost selectati printr-un proces care ia in considerare atat nivelul academic, cat si competentele individuale. Obtinerea bursei nu presupune nici o obligatie fata de companie, insa este o oportunitate de a crea o punte intre mediul academic si o companie industriala de succes din Romania.

Bursierii provin de la Universitatea Tehnica Cluj‑Napoca (UTCN), Universitatea Politehnica Bucuresti (UPB), Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” Iasi si de la Universitatea de Petrol si Gaze Ploiesti.

Prin programul Roberto Rocca Education Program (RREP), compania Tenaris sprijina la nivel global tinerii care studiaza in domeniul ingineriei, oferind burse in 17 tari din intreaga lume.

„Educatia aduce progresul pe termen lung si potenteaza succesul, in general, fie personal, fie in business. Prin aceste burse, le recunoastem studentilor performantele si ii incurajam sa isi urmeze pasiunea pentru inginerie. Consider ca acesti studenti reprezinta un avantaj competitiv, pe care Romania il poate fructifica pe termen lung. Lucrurile bune se construiesc cu oameni de calitate, iar dezvoltarea companiei TenarisSilcotub in Romania este dovada vie a acestui lucru”, spune Mihaela Popescu, Presedinte TenarisSilcotub.

Citeste si:
Anisie: "Fiecare copil sa citeasca macar 20 de minute pe zi"
Monica Anisie: O Romanie...

Din 2006, TenarisSilcotub a acordat 560 de burse studentilor de la universitati tehnice prestigioase din Romania, valoarea investitiei in acest program fiind de peste 5 milioane de lei. Compania intentioneaza sa sustina programul de burse Roberto Rocca si in anii viitori.

TenarisSilcotub, companie parte din grupul Tenaris, este cel mai important producator roman de tevi fara sudura de diametre mici, utilizate in diverse aplicatii din industriile energiei, mecanica si auto. Cu o echipa de 1.900 de oameni in Romania, TenarisSilcotub are unitati de productie la Zalau, Calarasi si Campina.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Zeci de elevi "inventati" la o scoala din Dolj