In luna noiembrie, candidatii din domeniul financiar au fost cei mai activi in cautarea unui nou job. In total, peste 100.000 de cautari pentru un job in acest domeniu au fost efectuate pe platforma BestJobs in perioada septembrie – noiembrie. Joburile de client misterios au atras cel mai mare numar de candidati.

Luna trecuta, joburile din domeniile financiar - contabilitate, inginerie si transport au ocupat primele trei pozitii in topul cautarilor efectuate de catre candidatii romani, cu peste 70.000 de cautari in total.

Angajatii din resurse umane au continuat sa fie activi in cautarea unui nou job si in aceasta luna, cu un total de peste 17.000 de cautari. Tendinta a fost insa in scadere, numarul cautarilor fiind cu 24% mai mic fata de octombrie. Alte domenii cu un numar mare de candidati interesati sa-si schimbe jobul in luna noiembrie au fost inginerie (peste 18.000 de cautari), transport (peste 17.000 de cautari), medical & pharma (peste 14.000 de cautari), business process outsourcing (peste 13.000 de cautari), vanzari si juridic, cu peste 12.000 de cautari fiecare.

In acelasi timp, joburile vedeta in luna noiembrie, care au atras impreuna peste 3.000 de candidati, au fost pozitia de client misterios la compania News Challenge Marketing Research (1.791 aplicanti), jobul de lucrator comercial la Takko Fashion (963 aplicanti) si pozitia de partener servicii clienti in cadrul BCR (737 aplicanti).

Continental Automotive Group, Rompetrol si Enel, angajatorii care au atras cei mai multi candidati

Topul companiilor cu cele mai multe aplicari a fost condus in luna noiembrie de catre Continental Automotive Group (1.653 aplicanti), Rompetrol (1.648 aplicanti), Enel (1.544 aplicanti), Banca Transilvania (1.541 aplicanti), Oracle (1.507 aplicanti), Deichmann (1.474 aplicanti), First Bank (1.454 aplicanti), MedLife (1.377 aplicanti), Bergenbier (1.283 aplicanti) si Inditex (1.281 aplicanti).

Pe langa cautarile de joburi pe platforma de recrutare online BestJobs, candidatii au continuat si in luna noiembrie sa verifice joburile disponibile la companiile preferate, direct pe paginile de profil ale acestora din cadrul platformei. Astfel, topul companiilor cu cele mai multe aplicari spontane pentru pozitiile pe care le aveau deschise a fost condus de Deichmann, cu 65 de aplicari, Enel si Penny Market, cu 62 de aplicari spontane fiecare, si Takko Fashion, cu 56 aplicari spontane.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri