Salariile romanilor au fost pe plus si in luna octombrie, luna in care castigul salarial mediu a ajuns in Romania la 3.116 lei net. Sunt insa si domenii in care se castiga mult de bine de atat, iar remuneratiile angajatilor urca la peste 5.000 de lei.

Astfel, nu mai este o necunoscuta ca cele mai mari salarii din tara noastra le incaseaza angajatii din domeniul IT, acest sector avand un castig mediu de 7.118 lei (1.500 de euro).

La distanta mai mare, dar cu salarii tot peste medie sunt muncitorii din domeniul extractiei petrolului brut si a gazelor naturale, iar castigurile acestora lunare se ridica la o medie de 5.655 de lei (circa 1.200 de euro).

Ultimul loc pe podium este adjudecat de sectorul fabricarii produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului, unde salariul mediu este de 5.637 de lei.

Salarii bune incaseaza si angajatii din domeniile transporturilor aeriene (5.511 lei), asigurari (5.331 lei), activitati de editare (5.065 lei) si intermedieri financiare (5.038 lei).

Salarii de top

Domeniul de activitate Salariul net
IT 7.118 lei
Extractia petrolului brut si a gazelor naturale 5.655 lei
Fabricariea produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului 5.637 lei
Transporturi aeriene 5.511 lei
Asigurari 5.331 lei
Activitati de editare 5.065 lei
Intermedieri financiare 5.038 lei

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri