Proiectul care prevede ca unul dintre parinti sa stea acasa in momentul in care scolile si gradinitele se inchid din cauza vremii a primit raport favorabil in Comisia de Munca din Camera Deputatilor. Proiectul urmeaza sa intre in dezbaterea plenului Camerei Deputatilor, care este for decizional.

Initiativa apartine deputatilor PSD si ALDE prevede acordarea unor zile libere unuia dintre parinti pentru supravegherea copiilor, in situatia inchiderii temporare a unitatilor de invatamant, ca urmare a conditiilor meteorologice nefavorabile sau a alor situatii extreme decretate de catre autoritatile competente cu atributii in domeniu, potrivit Mediafax.

Astfel, propunerea acorda dreptul unuia dintre partinti de a sta acasa cu copilul, daca acesta are varsta de pana in 12 ani sau daca este incadrat in categoria persoanelor cu dizabilitati.

In situatia familiilor monoparentale, zilele libere se acorda parintelul care este si tutorele legal al copilului.

Totodata, conform propunerii legislative, indemnizatia pentru fiecare zi libera se plateste din capitolul aferent cheltuielolor personale din bugetul de venituri al angajtorului si este egala cu salariul corespunzator unei zile lucratoare.

Citeste si:
Iohannis spune ca dublarea alocatiilor va avea loc peste cateva luni
Iohannis promite ca dublarea...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Sansa pentru scoli sa primeasca bani de hrana copiilor si materiale