30 Decembrie 2019

Saptamana de lucru de 4 zile: ce rezultate a avut Microsoft in urma unui test efectuat anul acesta



Din ce in ce mai multe companii mici mizeaza pe saptamana de lucru de patru zile, iar rezultatele gigantului de tehnologie Microsoft, care a incercat acest trend in Japonia, sugereaza ca ar fi un model de succes si pentru jucatorii mari.

Microsoft a testat acest model prin intermediul unui program lansat in Japonia, denumit “Work Life Choice Challenge, in urma caruia birourile au fost inchise in fiecare zi de vineri a lunii august, oferindu-le angajatilor o zi libera in plus pe saptamana, conform cnn.com.

Rezultatele au fost surprinzatoare, deoarece productivitatea, masurata ca vanzari per angajat, a crescut cu 40% fata de aceeasi perioada a anului anterior, in conditiile in care timpul petrecut la birou a fost redus.

De asemenea, managerii le-au propus angajatilor sa scurteze timpul petrecut in sedinte si pe cel dedicat pentru a raspunde la e-mailuri. Acestia au sugerat ca sedintele sa nu dureze mai mult de 30 de minute sau chiar sa fie inlocuite de discutii prin intermediul aplicatiilor de mesagerie online.

Peste 90% dintre cei 2.280 de angajati ai Microsoft din Japonia au declarat ca impactul acestor schimari nu a intarziat sa apara. Compania a reusit astfel, prin inchiderea birourilor, in ziua de vineri, si sa economiseasca anumite resurse.



Citeste si