Chiar si oamenii geniali, precum Mozart sau Marie Curie, pentru a avea rezultate marete au muncit din greu, zi de zi. Iata trei obiceiuri zilnice, de geniu, care te vor ajuta sa devii mai destept, si nu dureaza mai mult de o ora.

Reflecta timp de 10 minute

Cat de des te intrebi daca faci ceea ce iti doresti sa faci. Si nu este vorba despre sarcinile zilnice si nici raspunsul nu este atat de simplu precum “pentru ca trebuie sa achit facturile” sau “pentru ca asta este pasiunea mea”. Acestea sunt un start bun, insa intrebarea este ce iti starneste interesul in lumea in care traiesti? Ce nu iti place la ea? Cat traiesti din viata pe care ti-o doresti?

Acestea sunt intrebari initiale, insa cele de profunzime, contemplative, te obliga sa mergi mai departe decat o fac majoritatea oamenilor atunci cand viseaza cu ochii deschisi, si te invata sa gandesti cu claritate, scrie Business Insider.

Exista, de asemenea si o recompensa prin faptul ca, de obicei, descoperirea lucrurilor care iti vor aduce beneficii pe termen lung aduce cu sine multa bucurie. Aceste descoperiri iti fac si viata mai usoara.

Poti invata multe din lumea exterioara, dar, cel mai probabil, vei invata si mai mult, rascolind prin ideile pe care deja le ai in cap.

Adreseaza-ti o intrebare grea in fiecare zi si ia-ti 10 minute din timp sa meditezi asupra ei.

Citeste timp de 20 de minute

Sa-ti aloci timp pentru a citi online este o modalitate excelenta de a tine pasul cu realitatea. Internetul este o foarte buna cale de a ajunge la continut de calitate pus la dispozitie de minti geniale.

Trebuie sa stii ca, de exemplu, daca citesti in fiecare zi timp de circa 20 de minute sau aproximativ 15 pagini dintr-o carte, la finalul anului vei constata ca ai terminat de citit intre 15 si 20 de carti.

Se spune, pe buna dreptate, ca o carte citita la momentul potrivit iti poate schimba viata. Cu doar 20 de minute pe zi, iti dai 20 de sanse intr-un an sa ai ocazia sa citesti o carte care sa iti influenteze existenta.

Investitia in literatura este cea mai imporanta investitie pe care o poti face.

Ramai concentrat timp de 30 de minute

Cand te concentrezi profund repui in miscare mentalul si iti rafinezi capacitatea de a internaliza informatiile.

A invata sa inveti este una dintre cele mai importante calitati cerute intr-o lume care se afla in schimbare rapida si vine din abilitatea de a te concentra profund asupra unui lucru care te impinge sa vrei mai mult de la tine.

Fie ca este un hobby sau un proiect personal, merita sa aloci chiar si 30 de minute pe zi pentru a-l intelege mai bine si a-l dezvolta.

Nu te va face sa te simti mai impinit, dar iti va pune mintea la treaba.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri