Peste 100 de cursuri GRATUITE de formare intr-o meserie pentru someri si nu numai

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca va organiza, in luna februarie 2020, la nivel national, 111 de programe de formare profesionala pentru un numar de 1.748 de persoane. Meseriile cele mai solicitate pentru care se vor organiza programe de formare profesionala variaza de la bucatar si lucrator in comert la agent de secturitate.

Meseriile cele mai solicitate pentru care se vor organiza programe de formare profesionala sunt:

  • bucatar - 188 persoane;
  • agent de securitate – 177 persoane;
  • lucrator in comert – 162 persoane;
  • inspector (referent) resurse umane – 136 persoane;
  • operator introducere validare si prelucrare date – 120 persoane;
  • contabil – 42 persoane;
  • electrician electronist exploatare medie si joasa tensiune - 42 persoane;
  • receptioner hotel – 42 persoane;
  • confectioner asamblor articole din textile – 39 persoane;
  • lucrator finisor in constructii – 34 persoane.

Judetele in care, in luna februarie 2020, se vor organiza cele mai multe cursuri, cu numar mare de participanti, sunt: Bucuresti (252 persoane), Olt (126 persoane) si Brasov (112 persoane).

Somerii, absolventii, persoanele care au obtinut statutul de refugiat sau alta protectie internationala, persoanele care nu au putut ocupa un loc de munca dupa repatriere sau dupa eliberarea din detentie, precum si persoanele care desfasoara activitati in mediul rural si nu realizeaza venituri lunare sau realizeaza venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta in vigoare, si care sunt inregistrate la agentiile pentru ocuparea fortei de munca, beneficiaza in mod gratuit de servicii de formare profesionala, potrivit legislatiei in vigoare.

Pentru mai multe detalii, persoanele interesate se pot adresa agentiei teritoriale pentru ocuparea fortei de munca in a carei raza au domicliul sau resedinta sau pot accesa link-ul "Cursuri formare profesionala - februarie 2020"

Citeste si:
Pandemia a accelerat alfabetizarea digitală
Pandemia a accelerat...

Sursa foto: shutterstock
Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri