Teraplast merge in licee pentru a-si forma viitori angajati

Grupul TeraPlast, unul dintre cei mai mari producatori romani de materiale de constructii, Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Bistrita si Primaria localitatii au demarat un program de invatamant urmand astfel strategia de CSR a Grupului – Impreuna Cladim Romania.

Programul va avea o durata de 3,5 ani si va include etapele de informare si promovare, recrutarea, selectia si admiterea candidatilor si perioada efectiva de formare profesionala prin invatamant dual, la finalul careia elevii vor sustine un examen de certificare a calificarii.

„Prin acest parteneriat ne propunem sa pregatim viitoarele generatii de angajati ai Grupului TeraPlast. Consideram ca situatia actuala de pe piata muncii a creat necesitatea unei colaborari mai stranse intre operatorii economici si institutiile de invatamant, cu actiuni concrete si eficiente, cum este si cazul invatamantului dual”, a declarat, intr-un comunicat de presa, Mihaela Anca, director de resurse umane in cadrul TeraPlast.

„Necesitatea invatamantului dual a rezultat in principal din nevoia tot mai stringenta de forta de munca calificata a operatorilor economici. Pentru anul scolar 2020-2021, la Liceul Tehnologic Grigore Moisil din Bistrita avem propuse 3 calificari si ne asteptam sa ajungem la un numar de 84 de elevi implicati in invatamantul dual. In ce priveste colaborarea noastra cu TeraPlast ne asteptam la un dialog constructiv si promptitudine pentru o buna pregatire a elevilor si a viitorilor angajati ai TeraPlast, precum si implicarea tutorilor de practica in pregatirea elevilor”, a declarat Prof. ing Mihai-Moldovan Sipos, Director adjunct Liceul Tehnologic Grigore Moisil.

Astfel, in anul scolar 2020-2021, un grup de 21 de elevi de clasa a IX-a vor incepe stagiul de pregatire practica in cadrul companiei, pentru a obtine calificarea „Operatori la masini cu comanda numerica” si vor primi o bursa lunara de 200 lei, suplimentar fata de bursa acordata din fonduri publice. In plus, pentru motivarea elevilor, in fiecare an, 3 dintre cei mai implicati elevi vor beneficia de un premiu de performanta in valoare de 500 lei.

Citeste si:
Topul celor mai subevaluate companii de pe bursa românească
Topul celor mai subevaluate...

Grupul TeraPlast va fi reprezentat in consiliul de administratie al unitatii de invatamant si va participa, prin specialistii sai, la stabilirea si realizarea planificarii strategice a unitatii de invatamant, la stabilirea probelor si elaborarea procedurii de admitere a candidatilor pentru locurile din invatamantul dual, precum si la poiectarea curriculumului si organizarea procesului de pregatire si evaluare a elevilor.

Ulterior, un tutore de practica din cadrul Grupului TeraPlast va fi cel care va coordona formarea profesionala a elevilor, alaturi de un cadru didactic coordonator. Dupa ce elevii vor primi informatiile teoretice necesare in cadrul unitatii de invatamant, ei vor trece la stagiile practice in cadrul companiei TeraPlast.

Sursa foto: Teraplast
Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri