Meseria de curier este una cu multe provocari, care ii pune uneori in incurcatura pe acestia, atunci cand nu gasesc locuri de parcare sau cand se tem de cainii de pe strazi. Cu toate acestea, curierii au si o multime de satisfactii, care variaza de la livrarea la timp a coletelor atat de asteptate de clienti, pana la crearea unei relatii apropiate cu persoanele carora le livreaza, ne-a declarat, intr-un interviu acordat wall-street.ro, Elena Anghel, HR manager Fan Courier.

Fan Courier are o echipa de 1.100 de curieri in Bucuresti, la care se adauga aproximativ 3.000 in restul tarii.

"Curierul are multiple provocari pe traseu si la livrarea sau ridicarea expeditiilor. Cel mai frecvent ne spun ca au fost muscati de caini, ca nu au loc de parcare, ca stau prea mult in trafic, ca nu gasesc clientul la adresa", a declarat, pentru wall-street.ro, Elena Anghel.

Vino la ecomTEAM 2020, cel mai mare eveniment regional de eCommerce, pentru a discuta mai multe direct cu reprezentantii Fan Courier si alti specialisti!

In activitatea de curier sunt insa si multe parti bune. Astfel, sunt situatii in care curierul formeaza o legatura emotionala cu clientii, astfel ca acestia din urma resping ideea de a fi schimbata persoana care le aduce coletele.

"Sunt multe situatiii in care curierul creeaza legaturi speciale cu persoanele carora le livreaza. Noi ne gandeam, la un moment dat, ca orice curier sa livreze la orice adresa si am primit feedback negativ. Am renuntat la idee, pentru ca am aflat de aceasta legatura speciala pe care o au majoritatea curierilor cu clientii si ne-au cerut sa nu le schimbam oamenii de pe trasee" a explicat Anghel.

Experientele inedite ale curierilor continua cu propuneri de a servi masa cu proprietarii sau de a le cara mobila pe scari.

Ce iti trebuie ca sa devii curier

Managerul de HR al Fan Courier a adaugat ca cei care vor sa devina curieri trebuie sa stie ca in aceasta meserie au nevoie, in primul rand, de cateva abilitati personale.

"Nu iti trebuie abilitati tehnice, ci niste abilitati personale. Sa fii carismatic, sociabil, sa ai acea agilitate necesara, sa stii sa te descurci in oras, sa stii si putina topografie, sa stii sa ajungi la adresa, sa gasesti parcare", a precizat Anghel.

Fan Courier angajeaza cei mai multi curieri prin recomandarile angajatilor, acestia din urma fiind cei care reusesc sa aduca "de pe piata calda" destul de multe CV-uri, de la prieteni, vecini.

"Avem anunturi date si pe site-urile de specialitate, iar cand avem volume mari de recrutare, primavara, vara si toamna pompam foarte multe anunturi de angajare. La fel, un generator mare de recrutare este site-ul Olx. Si acolo avem anunturi si recrutam. Avem si pe site o pagina dedicata de cariere", a explicat reprezentantul Fan Courier.

Fan Courier este o companie cu capital integral romanesc, fondata in 1998 de Adrian Mihai, Neculai Mihai si Felix Patrascanu. Compania a devenit in 2006 liderul pietei romanesti de curierat, pozitie consolidata constant datorita investitiilor si serviciilor cu valoare adaugata noi, introduse permanent. Organizatia estimeaza o crestere a cifrei de afaceri cu pana la 15% in 2020, la aproximativ 190 milioane euro, luand in calcul cifra de 166 milioane euro prognozata pentru 2019.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri