Domeniile în care angajarea de personal nou a scăzut semnificativ, în vremea epidemiei de coronavirus, sunt transporturile, turismul și HoReCa, cu un minus care ajunge și la 25%, a declarat pentru wall-street.ro Dan Puică, CEO al platformei de recrutare BestJobs.

”Impactul pandemiei de coronavirus este deocamdată greu de cuantificat. Cert este că în perioada următoare vor avea loc schimbări pe toate palierele din economie, iar piața de recrutare nu va face excepție”, a explicat Puică.

El susține că angajatorii urmăresc foarte atent contextul și, deși prioritatea lor a fost până acum implementarea unor măsuri de protecție la nivelul echipei, pentru a diminua riscul contractării și răspândirii virusului, precum și activarea protocoalelor care să permită angajaților să lucreze de acasă, deja anunță că își reevaluează strategia de recrutare pe termen scurt.

Companiile sunt practic în plin proces de adaptare la nevoile estimate de recrutare, în funcție de scenariile pe care fiecare își bazează planul de continuitate a business-ului

Puică arată că primele măsuri și cele mai vizibile până acum sunt să permită sau chiar să recomande angajaților să lucreze de acasă dacă prezența lor la birou nu este neapărat necesară și să schimbe modul de colaborare de până acum. Astfel, ședințele se desfășoară la distanță, pe telefon sau prin soluții de videoconferință, călătoriile de serviciu sunt limitate sau chiar interzise, iar interacțiunea directă cu clienții este în multe cazuri diminuată sau se desfășoară altfel decât până acum.

În ceea ce privește recrutarea, dincolo de reevaluarea nevoilor de recrutare, semnalele pe care platforma reprezentantul platformei de recrutare le-a primit de la angajatorii care recrutează prin intermediul său este că aceștia își adaptează deja metodologia de recrutare la noul context.

”Asta înseamnă interviuri telefonice sau video, așa încât să respecte măsurile de prevenție și protecție care se impun, metode care, cel mai probabil, vor fi integrate tot mai mult în practicile de recrutare și dincolo de contextul coronavirusului”, a explicat Puică.

Tot el arată că, din anunțurile de pe site, nu se observă modificări în ceea ce privește recrutarea de personal specializat, din categoria white collars, numărul de posturi promovate fiind relativ stabil în raport cu perioada anterioară.

”Cel mai probabil, angajatorii caută să acopere posturile disponibile pentru care derulau deja procesul de recrutare și vor reevalua nevoile viitoare în funcție de cum evoluează contextul. Vedem însă scăderi în categoria blue collars și mai ales în industriile cele mai afectate până acum de pandemia coronavirus, precum transporturi, turism și HoReCa. Strict în aceste industrii, sunt scăderi și de până la 25% în unele cazuri”, a precizat reprezentantul BestJobs.

Blue collar este considerată categoria de angajați care nu prestează în birouri, ci manufacturier, și au în general studii medii.

S-au schimbat candidații

”Schimbările în rândul candidaților nu diferă de cele pe care le vedem la nivelul populației în ansamblu. E important ca fiecare dintre noi să contribuie activ la limitarea răspândirii virusului, iar pentru cei care își caută un loc de muncă în această perioadă înseamnă o deschidere mai mică să se expună la risc mergând la interviuri față în față și măsuri suplimentare de protecție în cazul în care totuși merg la astfel de interviuri”, a încheiat Dan Puică.

BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. Cu o experiență de peste 18 ani în domeniu, BestJobs a fost implicată în transformarea și inovarea industriei de recrutare online și integrează astăzi tehnologii digitale de ultimă generație pentru a oferi cele mai eficiente soluții de angajare. Cu un număr de peste 2,5 milioane de profesioniști conectați la piața muncii și peste 25.000 de joburi active în orice moment, atât în țară, cât și în străinătate, BestJobs creează conexiuni între toți cei care vor să găsească un job mai bun și angajatorii care caută noi talente.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri