Situția creată de pandemia de coronavirus își pune amprenta asupra comportamentului românilor care caută să se angajeze sau să își schimbe locul de muncă. Dacă în lunile precedente, candidații triau joburile în funcție de domeniul de domeniul de activitate sau compania angajatoare, acum sunt în căutare de opțiuni în care pot lucra de acasă.

Astfel, potrivit platformei BestJobs.ro, dacă în lunile anterioare, angajații își căutau joburi pornind în principal de la criterii precum domeniul de activitate sau compania angajatoare, în luna martie cele mai multe căutări pe platforma Bestjobs.ro au fost pentru job-uri remote sau work from home.

Angajații din financiar, transporturi sau inginerie au fost și ei activi în căutarea unui nou loc de muncă, nu neapărat remote.

În luna martie, se observă o scădere a interesului pentru un job nou din partea candidaților din domeniul medical&pharma. Astfel, aceștia au realizat cu 20% mai puține căutări de job-uri în acest domeniu comparativ cu luna februarie a acestui an.

Picaj în transporturi, turism și HoReCa

De partea cealaltă, domeniile în care angajarea de personal nou a scăzut semnificativ, în vremea epidemiei de coronavirus sunt transporturile, turismul și HoReCa, cu un minus care ajunge și la 25% doar în luna martie. În ceea ce privește recrutarea de personal specializat, din categoria white collars, numărul de posturi promovate a fost relativ stabil în raport cu perioada anterioară.

Citeste si:
Șefii români se tem că angajații stau degeaba când lucrează de acasă
Când lucrează de acasă,...

Dacă în lunile anterioare topul companiilor care primeau cei mai mulți aplicanți era condus mai ales de jucătorii din domeniul retail sau financiar, în luna martie candidații s-au uitat mai ales la companiile din zona de telecom, tehnologie, energie și farma.

Sursa foto: shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Citește și
Greșeli la interviul de angajare: 10 întrebări pe care NU trebuie să le spui
Setari Cookie-uri