Raport McKinsey: Criza generată de pandemia de Coronavirus ar putea afecta aproape 60 de milioane de locuri de muncă din Europa

Aproape 60 de milioane de locuri de muncă din Uniunea Europeană și Regatul Unit sunt amenințate de pandemia de coronavirus, potrivit unui raport al companiei de consultanță McKinsey, citat de CNN.

Rata șomajului în UE ar putea crește de la 6% la mai mult de 11% și va rămâne ridicată timp de mai muți ani dacă boala nu este controlată rapid, avertizează compania de consultanță într-un raport publicat recent.

McKinsey estimează că unul din patru locuri de muncă din întreaga Uniune Europeană și Regatul Unit este expus riscului de reducere a orelor sau a plății, problemelor temporare sau concedierii permanente.

Circa 55 de milioane de muncitori lucrează în domenii cu risc ridicat, inclusiv casieri, bucătari, lucrători în construcții, personal hotelier și actori. Aproximativ 80% din locurile de muncă considerate de risc sunt deținute de persoane care nu au o diplomă universitară, cu angajați din companii mici care prezintă un potențial pericol.

Citeste si:
Ungaria a pierdut 130.000 de locuri de muncă din cauza pandemiei
Ungaria a pierdut 130.000 de...
Sursa foto: Tim Gouw | Unsplash

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Citește și
Adecco: Există o presiune crescută asupra companiilor pentru retenția oamenilor
Setari Cookie-uri