Ministrul Muncii verifică situația românilor care culeg sparanghel în Germania

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, a început luni vizita oficială în Germania. Ea verifică situația Românilor care culeg sparanghel în această țară, condițiile de muncă și contractele acestora de muncă.

Agenda vizitei include discuții cu ministrul federal al Muncii și Afacerilor Sociale, HubertusHeil, cu ministrul federal al Alimentației și Agriculturii, Julia Klockner, și vizite la ferme de sparanghel din landul Brandenburg, urmate de discuții cu reprezentanții Uniunii Fermierilor Germani.

În debutul vizitei de lucru, demnitarul român a avut deja o întrevedere cu șeful Proiectului FaireMobilitat, domnul Dominique John, și cu SzabolcsSepsin, consilier în cadrul aceluiași proiect.

Discuțiile au vizat principalele probleme cu care se confruntă cetățenii români care lucrează pe teritoriul Germaniei, din punct de vedere al legislației muncii și al condițiilor contractuale, dar și sprijinul pe care centrele de consiliere ale acestei organizații îl acordă cetățenilor români prin rețeaua de consiliere a Fair Mobilitat.

26.000 - 27.000 de români au plecat în ultima perioadă cu curse charter în Germania

Citeste si:
Ar putea viitorul tău șef să fie un robot?
Ar putea viitorul tău șef să...

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, a cerut informații privind contractele de muncă, perioada de preaviz, modalitatea de decontare a transportului dus-întors, asigurarea medicală, condițiile de cazare, precum și despre cele mai frecvente motive pentru care românii reclamă condițiile de muncă.

Tot în cursul acestei zile este programată și întrevederea cu ministrul federal al Alimentației și Agriculturii, doamna Julia Klockner.

Vizita de lucru în Germania se va încheia marți seară.

Citeste si:
INTERVIU cu Organizația Germană de Turism: Cum vom călători în...
Interviu cu Directorul...
Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri