La aproape trei luni de la declanşarea crizei de pe piaţa de muncă din România, pe fondul pandemiei de COVID-19, agenţia de plasare a personalului asiatic Work From Asia se confruntă cu provocarea de a găsi locuri de muncă pentru mulţi dintre oamenii veniţi în ţară să lucreze şi care în acest moment sunt rămaşi pe drumuri.

Este vorba despre zeci de muncitori asiatici pentru care compania, de câteva luni, depune eforturi considerabile pentru a le asigura un loc de muncă şi a-i ajuta să depăşească aceste clipe dificile.

De la bucătari, la ajutor de bucătari, ospătari, personal de curăţenie, ambalatori, sortatori, manipulanţi marfă, operatori utilaje, electricieni industriali, personal pentru linia de producţie şi muncitori necalificaţi în agricultură şi zootehnie, cu toţii au nevoie de un loc de muncă.

,,De la începutul crizei am făcut tot posibilul pentru a le asigura acestor oameni şansa de a avea un trai decent, atât ei, cât şi familiile lor de acasă, pentru care au venit să muncească în România. Este o situaţie fără precedent, în care cu toate că am luat legătura cu fabrici, companii şi membrii cheie ai comunităţilor de business locale, încă mai există muncitori asiatici care acum nu mai au un contract de muncă. În astfel de momente este crucial să facem cu toţii front comun. Cred cu tărie că sunt antreprenori şi business-uri care au nevoie de serviciile acestor oameni şi că este important să-i ajutăm fiecare cum putem.”, a declarat Yosef Gavriel Peisakh, general manager Work From Asia.

Work From Asia, care realizeaza recrutare de personal asiatic pentru locuri de muncă din România, asigură forţă de muncă din ţări precum: Filipine, Vietnam, Nepal, Sri Lanka, Indonezia, Pakistan, India şi Bangladesh.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri