CEO-ul companiei de Real-Estate CBRE a declarat că pandemia a impactat serios piața muncii, însă nu întrevede o ”apocalipsă” a muncii de acasă, potrivit CNBC.

”Vom fi martorii unui scenariu hibrid. Mulți vor dori să se întoarcă la birou, estimez că aproximativ 80% dintre angajați vor să revină la locurile de muncă”, a comentat Bob Sulentic.

Viitorul clădirilor de birouri, în contextul pandemiei, a fost un subiect des discutat în ultima perioadă. Multe dintre firme au decis ca angajații lor să rămână acasă pentru mai multe luni la rând, iar altele au decis ca doar câțiva dintre angajați să revină la birou.

Companii precum Okta sau Twitter și Square au decis ca angajații lor să lucreze permanent de acasă.

Sulentic este de părere că vaccinul anti-COVID va avea un rol crucial în întoarcerea oamenilor la vechiul mod de lucru.

”Consider că în a doua jumătate a anului viitor vom vedea mai mulți oameni în clădirile de birouri”, a comentat acesta.

Până în 2022, Sulentic vede și o revenire a sectorului hotelier, dar și a retailului.

În schimb, acesta este de părere că depozitele și centrele de date vor suferi o modificare din acest punct de vedere.

”Nu cred că va exista revenire la astfel de depozite. A fost înregistrat un nivel record de activitate pe parcursul perioadei COVID, în cea mai mare parte”, a precizat CEO-ul.

Expunerea CBRE la aceste segmente de Real Estate a fost, cel mai probabil, motivul pentru care acțiunile companiei sunt încă pe plus, în ciuda pandemiei.

”Fluxul nostru de câștiguri a fost mult mai rezistent decât se așteptau unii”, a comentat acesta.

ETF Vanguard Real Estate Index Fund a scăzut cu aproximativ 9% în 2020, în timp ce acțiunile CBRE au crescut cu aproximativ 7,5% până în prezent.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri