Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a anunțat că a fost publicat proiectul unei ordonanţe de urgenţă prin care stimulul de reinserţie profesională pentru părintele aflat în concediu de creştere a copilului care se întoarce la muncă înainte de 6 luni după naşterea copilului se majorează de la 650 de lei pe lună la 1.500 de lei, informează Agerpres.

"Astăzi am finalizat şi propunem în transparenţă decizională un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care modificăm cadrul legal pentru concediul şi indemnizaţia lunară de creştere a copiilor în sensul în care creştem stimulul de reinserţie pentru părintele care se întoarce la muncă înainte de 6 luni, acesta fiind în concediu de creştere a copilului. Proiectul intră astăzi în transparenţă decizională (...), urmând ca după îndeplinirea termenului legal să mergem cu acest proiect în şedinţa de Guvern pentru a fi adoptat. (...) Stimulentul de reinserţie ajunge la 1.500 de lei de la 650 de lei, cât se află în momentul de faţă. Aşadar este o sumă consistentă din care părintele care optează să se întoarcă la muncă poate să apeleze la servicii specializate pentru supravegherea şi îngrijirea copilului", a precizat Raluca Turcan într-o conferinţă de presă.

Ministrul Muncii a explicat că până în prezent foarte puţini părinţi au apelat la stimulul de reinserţie şi că speră ca un sfert din părinţii aflaţi în concediu de creştere a copilului să revină la muncă, în urma majorării cuantumului stimulului.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri