Orice companie care își respectă obiectivele, dar și angajații, a făcut o tradiție din implementarea cu regularitate de programe de motivare și dezvoltare a resursei umane. Iar beneficiile acestor acțiuni sunt incontestabile pentru mersul afacerii: creșterea motivării angajaților, îmbunătățirea lucrului în echipă, atingerea target-urilor la nivel de echipă și, implicit, de companie, o cultură organizațională bazată pe capital uman performant și securizarea unor linii de specialiști/middle managers/top managers pentru viitorul companiei.

„Este deja agreat că oamenii sunt principalul asset al unei companii; așadar, gradul lor de motivare poate reprezenta combustibilul necesar pentru a străbate cu bine calea către succes”, este de părere Cristina Udățeanu, specialist Goodstory.ro, care dorește să pună accentul, între toate programele dedicate angajaților, pe cele de investiții în motivarea acestora.

Începând cu martie 2020, bugetele pentru acest tip de acțiuni au scăzut foarte mult pe fondul situației economice incerte și greu predictibile, astfel încât au fost tăiate toate costurile non-critice pentru desfășurarea activității operaționale curente.

Starea de spirit a angajaților se reflectă în modul lor de lucru

O foarte mică revenire a fost constatată la sfârșitul anului trecut, pentru evenimente de echipă, organizate în online, cu scopul de a relaxa și motiva echipele. Însă investițiile în motivarea angajaților vor fi reluate cu adevărat în momentul în care companiile vor resimți efectele fenomenului pandemic asupra stării de spirit a acestora, stare de spirit care va afecta modul lor de lucru.

Noi primim deja semnale că gestionarea de la distanță a resursei umane este dificilă și există deja deschidere pentru implementarea de programe care să trateze acest tip de probleme, apărute în contextul pandemic.

Cristina Udățeanu, specialist Goodstory.ro

Studiile spun că moralul populației a scăzut foarte mult din cauza fenomenului pandemic și a declinului economic. Companiile ar trebui să ofere acum programe de motivare noi și adaptate nevoilor angajaților, cu mențiunea că există, totuși, o saturație legată de modul de implementare a lor, respectiv mediul online.

Deocamdată, însă, acesta fiind singurul mediu sigur de interacțiune la momentul de față, opțiunile de programe de investiții în motivarea angajaților rămân:

  • Online team events: acțiuni de lucru în echipă cu accent pe colaborare și comunicare, dar care să aibă o natură relaxată și distractivă, fără să abordeze subiecte de business
  • Programe de învățare care să se concrentreze pe îmbunătățirea și dezvoltarea de competențe critice pentru desfășurarea activității în această perioadă: gestionarea de echipe la distanță, abilități de leadership la distanță, luarea de decizii în condiții incerte etc.
  • Modul de curs în platorme de e-learning, fie platforme generale, fie dezvoltate special la cererea companiei.

„Consider că ar trebui implementate trimestrial programe de motivare și dezvoltare a angajaților. Așa cum această practică era o constantă înainte de pandemie, așa ar trebui să rămână în această perioadă”, insistă specialistul în resurse umane, Cristina Udățeanu, parte a echipei Goodstory.ro.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri