19 Aprilie 2021

Top 5 cele mai mari salarii nete în România



În luna februarie 2021, câştigul salarial mediu nominal brut a fost 5497 lei, cu 52 lei (-0,9%) mai mic decât în luna ianuarie 2021. Câştigul salarial mediu nominal net a fost 3365 lei, în scădere faţă de luna precedentă cu 30 lei (-0,9%), arată datele de la Institutul Național de Statistică (INS). Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în activităţi de servicii în tehnologia informaţiei (inclusiv activităţi de servicii informatice) (8047 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (1747 lei). Comparativ cu luna februarie a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 5,1%. În luna februarie 2021, în majoritatea activităţilor din sectorul economic, nivelul câştigului salarial mediu net a scăzut ca urmare a acordării în lunile precedente de prime ocazionale (prime trimestriale, anuale, pentru performanţe deosebite sau al 13-lea salariu), drepturi în natură şi ajutoare băneşti, sume din profitul net şi din alte fonduri (inclusiv bilete de valoare).

1. Activit???i de servicii ?(R)n tehnologia informa??iei; activit???i de servicii informatice

Fără să mai constituie deloc o surpriză, angajații care au obținut cele mai mari salarii în luna februarie 2021 au fost cei din sectorul IT, unde salariul mediu net a fost de 8047 de lei, în creștere cu 60 de lei față de luna ianuarie.

Sursa foto: Pexels


2. Fabricarea produselor din tutun

O surpriză plăcută în luna februarie a acestui an au fost salariile românilor din industria de tutun, care au crescut cu 2.597 de lei față de luna anterioară, ajungând la 7446 de lei, potrivit datelor furnizate de INS.

Sursa foto: Pexels


3. Informa?>ii ?(TM)i comunica?>ii

Angajații din România care activează în acest domeniu au încasat, în medie, în luna februarie a acestui an un salariul net de 6540 de lei.

Sursa foto: Shutterstock


4. Fabricarea produselor de cocserie ??i a produselor ob??inute din prelucrarea ??i??eiului

Lucrătorii din această industrie au câștigat un salariul mediu net care în luna februarie s-a ridicat la 6314 de lei, în scădere cu 697 de lei față de luna precedentă.

Sursa foto: Shutterstock


5. Activit???i de asigur?ri, reasigur?ri ??i ale fondurilor de pensii (cu excep??ia celor din sistemul public de asigur?ri sociale)

5597 de lei au obținut, în medie, angajații care activează în acest sector de activitate, mai arată statisticile transmise de INS.

Sursa foto: Pexels




Citeste si