10 Mai 2021

6 locuri din Europa în care poți să lucrezi, dacă ai un job remote



De la orașele universitare celebre și pașnice și până la locațiile însorite, cu plajă din care poți să lucrezi de la terase, îți prezentăm în cele ce urmează cele mai frumoase locuri din Europa în care poți să lucrezi de la distanță. Te vei simți ca în vacanță, chiar în timp ce lucrezi. Sunt multe momente în care avem nevoie de o vacanță, iar pentru a ne satisface plăcerile constante ale sufletului, una din variantele pe care merită să le iei în considerare este mutarea într-o altă țară.

1. Ericeira, Portugalia

Ericeira este un mic district din Portugalia, cunoscut ca fiind capitala surfing-ului din Europa. Situată la aproape 30 de km de Lisabona, Ericeira oferă o atmosferă plăcută și relaxantă atât pentru a lucra, dar și pentru a te relaxa după o zi de muncă. Portugalia este renumită pentru locațiile sale în care poți lucra remote, iar Ericeiraeste locul perfect al nomazilor digitali care au creat acolo o comunitate.

Foto: Unsplash


2. Budapesta, Ungaria

Capitala Ungariei este de câțiva ani un paradis pentru persoanele care vor să lucreze remote pentru că oferă un mediu de lucru relaxant, cu un oraș viu, în care te poți distra la fel de bine pe cât poți munci. Față de alte capitale din Europa, Budapesta este mai accesibilă din punct de vedere al costurilor, ceea ce înseamnă că este foarte posibil să poți să-ți permiți să locuiești într-unul din cartierele la modă. Cafenelele precum Flow și spațiile de coworking precum Kaptár oferă internet de mare viteză și o atmosferă prietenoasă.

Foto: Pexels


3. Aberystwyth, Marea Britanie

Acest oraș universitar vibrant are o atmosferă boemă, cu buticuri de epocă, cafenele, restaurante și o viață de noapte vibrantă. Totuși, atracția principală pentru angajații care lucrează remote este alpinismul și surfingul. Pentru că este un oraș universitar, angajații nomazi, care lucrează remote se pot bucura liniștiți de o mulțime de spații de coworking, de WI-FI al conexiuni foarte bune, dar și de baruri și cafenele prietenoase.

Foto: Unsplash


4. Helsinki, Finlanda

Helsinki este una din destinațiile de top în care angajații remote pot lucra liniștiți, departe de casă. Capitala Finlandei este probabil cea mai ospitalieră destinație pentru nomazii digitali, cu prețuri accesibile ale chiriilor care îți permite să locuiești în cartiere diverse. Nu în ultimul rând, e un loc minunat în care să lucrezi de la distanță pentru că te vei bucura de peisaje de vis, care îți taie răsuflarea. Kanavaranta este un spațiu imens de coworking, fiind locul cel mai potrivit din care poți lucra.

Foto: Unsplash


5. Tenerife, Spania

În lunile de vară, Tenerife este un loc care zumzăie de turiști, în timp ce toată lumea se distrează zi și noapte. Însă, în afara sezonului, Tenerife este o locație excelentă din care poți să lucrezi pentru că este liniște, iar peisajele acestea superbe nu pleacă nicăieri. Natura este aici marea atracție pentru care ar trebui să vii să lucrezi aici. Infrastructura turistică robustă a insulei face din acesta un colț de paradis un loc în care e deosebit de ușor de lucrat la distanță, cu internet de mare viteză, cu legături bune de transport, dar și cu o mulțime de vorbitori de limbă engleză.

Foto: Unsplash


6. Cluj-Napoca

Clujul este renumit pentru arhitectura sa grandioasă, dar și pentru nivelul ridicat de trai, la prețuri accesibile dacă ne raportăm la orașele mari din Europa, în care te gândești să lucrezi remote. Chiar dacă stai în București sau în alt oraș din România, poți lua în calcul Cluj-Napoca dacă vrei să schimbi mediul, dar și să te distrezi și să te relaxezi. Orașul este plin de muzee și de atracții turistice extrem de diverse, dar și de cafenele în care poți să lucrezi liniștit. Narcoffee și Roots sunt două dintre cele mai bune cafenele în care poți să lucrezi remote.

Foto: Unsplash




Citeste si