Grupul Holcim România anunță deschiderea unei “Școli Tehnice” la fabrica sa de ciment din Aleșd, județul Bihor, odată cu începerea anului școlar 2021-2022. Compania vine în întâmpinarea absolvenților de liceu cu o ofertă educațională și de formare profesională privind specializarea în industria cimentului.

Potrivit unui comunicat remis redacției, programul de școlarizare propus de Holcim România este gratuit și recunoscut de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, precum și de Ministerul Educației. Desfășurat în parteneriat cu Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” din Aleșd, programul presupune doi ani de școlarizare, timp în care elevii vor dobândi o bază teoretică solidă privind specializarea de tehnician în industria cimentului și vor avea ocazia să facă practică în fabricile grupului Holcim.

Sesiunile practice vor fi susținute de specialiști din sectorul construcțiilor din cadrul Holcim și Somaco, iar ele includ: tehnologia de fabricare a cimentului, mentenanța mecanică, preventivă și electrică, calitatea și tehnologia prefabricatelor, sănătatea și securitate în muncă, protecția mediului. Modulul general de educație va fi asigurat de profesorii Colegiului Tehnic „Alexandru Roman” din Aleșd și include următoarele materii: matematică, fizică, chimie, limba engleză, limba germană, desen tehnic și informatică.

Facilitățile care privesc cazarea, transportul și masa vor fi suportate integral de grupul Holcim, pe toată durata anilor de studiu. De asemenea, elevii cu rezultate deosebite vor obține și burse de merit.

La finalul programului de școlarizare, absolvenții vor avea posibilitatea de angajare în cadrul Holcim România.

„Prin intermediul Școlii Tehnice ne dorim să aducem alături de noi tineri dornici să descopere această industrie a construcțiilor, care contribuie semnificativ la dezvoltarea comunităților. În cadrul Școlii, elevii vor avea posibilitatea să se dezvolte învățând de la specialiști în domeniu. Suntem mândri că, prin acest proiect, sprijinim formarea noilor generații de profesioniști”, a declarat, în comunicatul citat, Florina Rusneac, Manager de Resurse Umane în cadrul Holcim Aleșd și Turda.

Proiectul va porni cu o amplă campanie de atragere a tinerilor absolvenți de licee cu profil tehnic sau real, ce se va desfășura în perioada mai – septembrie a.c. Localitățile vizate pentru această campanie sunt: Aleșd, Arad, Aiud, Blaj, Carei, Câmpulung Muscel, Oradea, Satu Mare, Teiuș, Timișoara și Turda.

Elevii interesați de “Școala Tehnică” se vor putea înscrie în program în perioada 10 iulie – 7 septembrie, pe bază de dosar. Ulterior, între 8 – 10 septembrie, ei vor susține o serie de testări la matematică, fizică, chimie, limba engleză, dar și o evaluare a profilului psihologic, precum și un interviu cu un specialist Holcim.

Tinerii interesați pot afla mai multe despre Școala Tehnică din Aleșd accesând acest link.

Sursa foto: Holcim România

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri