Apple îşi va recompensa luna viitoare angajaţii din magazine cu bonusuri de până la 1.000 de dolari, o decizie rară pentru Apple dar care vine în contextul în care grupul american încearcă să îşi relanseze operaţiunile de retail după carantinele din perioada pandemiei.

Potrivit unor surse din apropierea acestui dosar, producătorul telefoanelor iPhone va acorda un bonus de 1.000 de dolari angajaţilor din magazinele Apple Store care s-au alăturat companiei înaintea datei de 31 martie 2021, iar cei care s-au angajat după această dată vor primi un bonus de 500 de dolari. De asemenea, angajaţi care se alătură grupului în avanpremiera sezonului sărbătorilor de sfârşit de an vor primi un bonus de 200 de dolari. Bonusuri vor fi plătite şi angajaţilor de la AppleCare şi cei care lucrează în vânzări online, scrie Agerpres.

Angajații Apple, mustrați că divulgp informații confidențiale presei

Însă această veste bună vine la pachet şi cu o mustrare. Într-un document intern, consultat de Bloomberg, directorul general de la Apple, Tim Cook, a criticat faptul că anumite detalii importante ale produselor lansate recent de Apple au fost dezvăluite presei înainte de lansare, precum şi informaţii cu privire la o şedinţă la nivelul companiei care avut loc săptămâna trecută. Cook susţine că mulţi angajaţi şi-au exprimat nemulţumirea după ce au văzut cum "conţinutul acestei reuniuni a fost dezvăluit reporterilor. Asta a venit după o lansare de produs în care majoritatea detaliilor din anunţurile noastre au fost de asemenea dezvăluite în avans presei", se arată în documentul intern citat de Bloomberg.

Aceste bonusuri sunt neobişnuite la Apple, care rareori acordă bonusuri pentru toţi angajaţii companiei. Ultimul bonus important a fost cel din 2018 când au fost acordate acţiuni în valoare de 2.500 de dolari, după modificarea unor prevederi fiscale care au permis Apple să repatrieze lichidităţile din conturile offshore la o cotă de impozitare mai redusă. Însă noile bonusuri vor fi plătite în numerar via cecurile de plată şi nu în acţiuni, susţin sursele.

Recompensarea angajaţilor din magazinele Apple reprezintă o recunoaştere a dificultăţilor prin care au trecut aceştia în perioada pandemiei. De la debutul pandemiei în 2020, magazinele Apple din întreaga lume au fost închise şi redeschise de mai multe ori şi mii de angajaţi au primit atribuţii în domeniul vânzărilor online atunci când magazinele fizice au fost închise.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri