În cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, 1,3 milioane persoane lucrau anul trecut în domeniul sportului, reprezentând 0,7% din totalul locurilor de muncă, cel mai scăzut procent de angajaţi în acest sector fiind în România, arată datele publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat), citat de Agerpres.

În rândul statelor membre, cel mai ridicat procent de persoane care lucrau în 2020 în domeniul sportului se înregistra în Suedia (1,6%), Finlanda (1,4%), Spania şi Olanda (ambele cu 1%), iar cel mai scăzut în România (0,2% în 2020, dar în creştere faţă de 0,1% în 2015).

În perioada 2015 - 2020, numărul angajaţilor în sport a crescut în medie cu 1,6% în fiecare an, faţă de un avans de 0,8% pentru totalul locurilor de muncă. Aceasta reprezintă o creştere de aproximativ 100.000 de persoane angajate în sport, Italia, Spania, Grecia şi Germania contribuind cu mai mult de jumătate la această creştere.

De asemenea, în perioada 2015 - 2020, numărul angajaţilor în sport a crescut în 21 din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. Cu toate acestea, în 2020, numărul angajaţilor în sport a scăzut cu 4% faţă de 2019, comparativ cu un declin de 1,3% pentru totalul locurilor de muncă.

În privinţa vârstei celor care lucrează în domeniul sportului, 33% din cei angajaţi sunt tineri (cu vârsta cuprinsă între 15 - 29 de ani), de aproape două ori mai mult decât procentul pentru totalul locurilor de muncă (17%). Persoanele cu vârsta între 30 - 64 de ani reprezintă cel mai ridicat procent de angajaţi în acest sector (64%); cu 16 puncte procentuale mai puţin decât ponderea raportată pentru totalul locurilor de muncă.

Femeile reprezintă 43% din totalul angajaţilor din UE în domeniul sportului, reflectând structura din totalul populaţiei angajate (46% sunt femei).

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri