Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a instituit obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile deschise, în condiţiile în care incidenţa cumulată COVID-19 a depăşit pragul de 6 cazuri la o mie de locuitori.

"Având în vedere că, la nivelul municipiului Braşov, incidenţa cumulată înregistrată astăzi, 7 octombrie, este de 6,01/1.000 de locuitori, şi adresa Instituţiei Prefectului cu privire la măsurile obligatorii pe care Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă au obligaţia să le ia la atingerea acestui prag, începând de astăzi, 7 octombrie, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice deschise", a transmis Primăria Braşov, potrivit Agerpres.

Sunt exceptate de la obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice deschise "persoanele care desfăşoară activităţi, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc".

Conform sursei citate, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va fi convocat vineri pentru a dispune celelalte măsuri care se aplică în cazul în care incidenţa cumulată COVID-19 depăşeşte 6 cazuri/1.000 de locuitori.

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății și Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne au semnat cu o zi în urmă Ordinul pentru completarea Ordinului ministrului sănătăţii şi al ministrului afacerilor interne nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă.

Conform documentului, în localitățile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, în toate spațiile publice deschise. Vor fi exceptate de la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise, persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc. Alte excepții se pot stabili, la propunerea direcţiilor de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, prin hotărâri ale comitetelor judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri