Revenirea economiei, o dinamică mai mare a activității companiilor și luarea unor măsuri de siguranță în spațiile de lucru au dus în 2021 la revenirea în birouri, cel puțin parțială, a multor angajați din sectorul public și privat în toată țara.

Potrivit unui studiu realizat de Genesis Property, aproape trei sferturi (72,2%) dintre angajații din România spun că în prezent lucrează de la birou cel puțin 3 zile pe săptămână, deși efectele pandemiei sunt acum mai ample față de anul trecut. Cei mai mulți dintre ei consideră că reîntoarcerea la birou are o contribuție importantă la menținerea unui echilibru emoțional și la revenirea economiei, arată un sondaj inițiat de Genesis Property în rândul a 1.100 de angajați din toată țara, în perioada septembrie-octombrie.

Totodată, jumătate dintre angajați atrag atenția că o accelerare a campaniei de vaccinare este extrem de necesară pentru a combate efectele valului 4 al pandemiei. Circa 44% dintre ei consideră că este nevoie, în acest context, și de măsuri suplimentare de igienizare și distanțare socială care să limiteze răspândirea virusului, iar 38% văd necesară testarea mai frecventă a oamenilor.

Retail jobs

80% dintre respondenți cred că reîntoarcerea angajaților la viața de birou este benefică pentru oameni, atât în plan personal, cât și profesional. În plus, aproape 43% dintre ei consideră că principalul avantaj al reîntoarcerii la birou este o mai bună separare între viața profesională și cea personală, iar 36% subliniază faptul că biroul contribuie semnificativ la o mai bună interacțiune cu colegii și managerii.

„Pregătirile pentru reîntoarcerea la birou sunt un proces în plină desfășurare, în contextul în care activitatea economică a crescut în acest an. Tendințele de recrutare arată că angajatorii își extind echipele, pe măsură ce activitatea se dezvoltă și revine la nivelurile de dinaintea pandemiei, și multe companii au luat în ultimul an și jumătate măsuri pentru limitarea riscurilor pentru sănătate la birou.

Citeste si:
Industriile creative și munca la birou: cum generăm idei de succes
Industriile creative și munca...

De cealaltă parte, însă, suntem cu toții martori la efectele valului 4 al pandemiei, așadar considerăm, alături de angajații din România, că este absolut necesar să vedem o accelerare a campaniei de vaccinare și implementarea mai multor măsuri care să atenueze răspândirea virusului”, a declarat, într-un comunicat remis redacției, Ștefan Tudos, vicepreședinte în cadrul Genesis Property, responsabil de administrarea portofoliului de clienți.

Infografic munca la birou

Circa 40% dintre respondenți susțin că angajatorul lor a integrat măsuri sanitare și a stabilit proceduri suplimentare pentru desfășurarea activității la birou. În același timp, peste 50% dintre angajați susțin că ar trebui introduse măsuri sanitare mai eficiente și în școli, având în vedere incidența Covid-19 în rândul copiilor. Peste 45% susțin sistemul de învățare hibrid pentru distanțarea mai bună a copiilor și instalarea unor sisteme mai eficiente de igienizare în școli.

Citeste si:
Al doilea mare producător de zahăr din lume ar putea pleca din România
Tereos, al doilea mare...

Sondajul Genesis Property privind percepția angajaților despre sănătatea clădirilor a fost desfășurat, la nivel național, în septembrie - octombrie 2021 prin platforma iVox, pe un eșantion total de 1.100 de utilizatori de internet din România. Aproape 54% dintre participanți sunt femei, peste 50% au vârsta cuprinsă între 25 și 40 de ani, iar 53% au un venit net mai mare de 3.000 de lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri