Stilul este un element reprezentativ pentru antreprenorii de pretutindeni. Acesta ajută la formarea unor prime impresii și lasă la vedere o parte esențială a personalității tale. Pentru a te putea face remarcat în lumea business și pentru a impresiona clienții sau partenerii, ai nevoie de un stil echilibrat, profesional și plin de gust. Simțul estetic și simplitatea te vor ajuta să îți creezi o imagine care te reprezintă și ținute potrivite pentru domeniul tău de activitate. Iată câteva sfaturi de care să ții cont, indiferent de ocazie:

Poartă minimum de bijuterii

Atât în cazul femeilor, cât și al bărbaților, la ținutele profesionale se recomandă minimum de bijuterii. Acestea pot transforma un outfit în totalitate și îi pot oferi personalitate, dacă le alegi cu gust și subtilitate. De asemenea, accesoriile au menirea de a ieși în evidență atunci când le porți, așa că rezumă-te la cele mai calitative și originale piese. Alege ceasuri Quartz care se potrivesc stilului tău de zi cu zi, pentru a le putea integra în orice ținută office. Un stil bine pus la punct este etern și poate va fi mereu în echilibru cu accesoriile și bijuteriile pe care le alegi.

Definește-ți stilul

O persoană care activează în lumea afacerilor întâlnește mereu oameni noi, socializează, își face relații și legături cu parteneri și clienți. De aceea, imaginea pe care o proiectezi în lume, în special când faci networking, va deveni reprezentativă pentru întreaga afacere pe care o reprezinți. Dacă vrei să devii cu succes imaginea companiei tale, ai nevoie de un stil bine definit și ținute potrivite pentru fiecare ocazie. Cei mai mulți oameni de succes, de la oameni de afaceri, la designeri sau scriitori, își conturează, în timp, un stil pe care îl poartă precum o uniformă. Acesta trebuie să fie simplu dar puternic și să îți reprezinte în totalitate personalitatea. În acest fel vei putea transmite încredere și siguranță, dar vei putea și să atragi atenția celor interesați să colaboreze cu tine.

Gândește funcțional

Stilul este necesar pentru a te simți cât mai bine în pielea ta, dar ai nevoie de un sistem cât mai funcțional. De exemplu, alege ținute care îți permit să fii profesional, dar și confortabil atunci când petreci mult timp la birou sau când pleci în călătorii de business. De asemenea, ai nevoie de anumite accesorii care te ajută să menții fiecare outfit în cea mai bună formă. Printre acestea se numără:

  • instrumentele pentru îndepărtat scame;
  • produsele premium de curățare și îngrijire a pantofilor;
  • cravate într-un sertar la birou pentru meetinguri neprevăzute;
  • un smartphone sau o tabletă pe care poți accesa ușor informațiile în discuții cu partenerii și clienții.

Acest tip de accesorii te vor ajuta să fii pregătit în orice situație. Este important să ai în vedere felul în care te prezinți chiar și atunci când ești luat prin surprindere, pentru a face mereu o impresie puternică, indiferent de circumstanțe.

Stilul unei persoane de afaceri devine la fel de important precum cartea de vizită, iar dacă faci alegerile potrivite, vei reuși să te bucuri de avantajele pe care și le aduce acesta. Simplitatea și eleganța nu vor da greș niciodată, mai ales dacă optezi pentru ținute de calitate, de la brand, până la material.

Sursa foto: pexels.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri