Solicitările de carduri Up Cadou s-au dublat în 2021 față de anul precedent și se estimează un trend ascendent în achiziționarea acestora. Conform analizelor Up România, compania care oferă instrumente de motivare a angajaților români, a crescut interesul angajatorilor de a-și răsplăti echipele la final de an.

Și în acest an, cele mai mari valori acordate pe carduri cadou au fost în București/Ilfov, Cluj și Iași, județele care oferă și cele mai atractive salarii pentru viitorii angajați. Printre industriile care apelează cel mai frecvent la acest tip de beneficiu extrasalarial sunt companiile de distribuție, de producție, de automotive și companiile de imobiliare.

Cardurile şi tichetele cadou sunt scutite de impozit pe venit şi de taxe sociale salariale, în limita unui plafon maxim de 150 de lei per beneficiar. De Crăciun, companiile pot oferi tichete cadou atât angajaţilor, cât şi copiilor minori ai acestora.

4 din 10 comenzi de tichete cadou din cursul unui an sunt acordate în perioada sărbătorilor de Crăciun. Un procent de 20% este reprezentat de comenzile de Paște, în timp ce diferența procentuală este alocată evenimentelor interne sau altor sărbători legale, precum 8 Martie și 1 Iunie.

În 2021, tot mai multe companii optează pentru soluții digitalizate de motivare a angajaților: față de anul trecut, s-a dublat numărul beneficiarilor de carduri. În România, județele Arad, Maramureș și Bistrița au înregistrat cea mai bună creștere în tranziția către digitalizarea beneficiului de cadou. Clienții Up România își pot accesa cardul Up Cadou din aplicația Up Mobil, iar plățile pot fi făcute simplu, de pe telefon sau ceas.

Astfel, utilizatorii nu mai au grija cardului fizic când îl uită în altă geantă sau haină. Mai mult, cei care folosesc Up Mobil beneficiază de oferte speciale ale partenerilor, își pot verifica soldul și istoricul tranzacțiilor în orice moment.

„Ultimii doi ani au fost marcați de nevoia generală de flexibilitate la locul de muncă, dar și în alegerea beneficiilor extrasalariale. Cardul Up Cadou, spre deosebire de darurile clasice în obiecte sau produse, permit angajaților să-și aleagă singuri cadoul de Crăciun, în funcție de nevoile și interesele lor. În plus, aceștia se pot bucura de libertatea cumpărăturilor oriunde și oricând. Pentru a încuraja companiile să ofere în această perioadă daruri cu impact emoțional personal, Up România va oferi costuri zero de emitere și livrare celor care optează pentru cardul Up Cadou până la 24 decembrie 2021”, a declarat Elena Pap, Director Regional Up Group.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri