Sunt anunțate noi creșteri salariale pentru magistrații din România. Indicele în baza căruia acestea vor crește a fost majorat de la 465 de lei la 605 lei. Salariul mediu net în sistemul judiciar se situează în jurul valorii de Și pensiile speciale vor crește, acestea fiind legate de salariile pe care le încasează magistrații 8.765 de lei.

Pensiile speciale ale magistraților sunt cele mai mari acordate în România. Acestea urmează să crească cu 20%, ca urmare a majorării salariale. Cătălin Predoiu, Ministrul Justiției susține că a adoptat această măsură pentru a evita eventualele cheltuieli de ordinul zecilor de milioane de lei pentru procesele intentate de magistrați pentru recuperarea unor drepturi salariale.

„Am fost obligat să iau o astfel de măsură pentru a respecta decizia CCR. Se elimină astfel inechitățile din sistem”, a declarat Cătălin Predoiu, Ministrul Justiției, potrivit HotNews.

Cât câștigă angajații din sistemul judiciar. Salariul încasat de un procuror și un judecător

  • Judecător: 13.369 lei
  • Procuror: 13.473 lei
  • Grefier: 5.232 lei
  • Personal conex: 2.988 lei
  • Consilieri probațiune: 4.985 lei

Ministrul Justiției a precizat că până la finalul lui 2022 va întocmi un proiect legat de salarizarea unitară în sistemul judiciar, pentru a rezolva dezechilibrele din sistem legate de grade, funcții sau sporuri, mai consemnează sursa citată.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri