O sută de companii britanice și-au dat acordul pentru a le înlesni angajaților un program de lucru de 4 zile pe săptămână, permanent, fără ca acestea să opereze tăieri de salarii.

Cele 100 de companii, printre care banca londoneză Atom, care experimentase deja anterior acest stil de lucru, dar și compania de marketing Awin, au un total de 2600 de angajați, informează Guardian, dar prin această mișcare speră să impulsioneze o schimbare majoră pe piața muncii din Marea Britanie, iar alte companii să le urmeze exemplul.

Inițiatorii acestei măsuri argumentează opțiunea prin faptul că săptămâna de lucru de 5 zile este o reminiscență dintr-o epocă economică care a apus.

De asemenea, aceștia spun că o săptămână de lucru de 4 zile ar crește productivitatea angajaților, mai precis că aceștia ar putea să producă același volum de muncă în mai puține ore.

"În ultimul an și jumătate, nu doar că am văzut o creștere a stării de bine a angajaților, dar și relațiile cu clienții, precum și gradul de retenție a angajaților, au devenit mai satisfăcătoare", a declarat Adam Ross, director executiv al companiei Awin", conform aceleiași surse.

Mișcarea inițiată de cele 100 de companii face parte dintr-o inițiativă mai largă a unui grup de lucru numit "Săptămâna de lucru de 4 zile", întregul demers de testare a acestei idei fiind derulat, pe partea de cercetare, împreună cu universități renumite, precum Oxford și Cambridge.

În luna septembrie, 88% dintre companiile chestionate asupra felului în care se desfășoară experimentul au declarat că evoluția acestuia este "bună", în vreme ce 95% dintre firme au arătat că productivitatea fie a rămas neschimbată, fie a crescut.

Sursa foto: Shutterstock / Steve Heap

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri