Reconectarea cu echipa și valorile companiei, după provocările din ultimii doi ani și jumătate, este una dintre prioritățile angajaților, iar biroul rămâne un element central în decizia de renunțare la munca de acasă. Astfel, în afara salariului, relațiile cu colegii sunt văzute, pentru mai mult de 59% dintre angajați, cel mai important element de conexiune cu jobul, în contextul în care peste 64% dintre angajați consideră că interacțiunea directă cu colegii este principalul beneficiu al mersului la birou, arată un sondaj inițiat în luna octombrie de Genesis Property, în rândul a 1.031 de angajați din toată țara.

Alte elemente considerate atractive de către angajați pentru consolidarea conexiunii cu echipa, sunt programul de lucru flexibil (48,6% dintre angajați) și posibilitatea de a alege modul de lucru dorit (27,9%). Totodată, în legătură cu beneficiile reîntoarcerii la birou, apartenența la o comunitate este considerată cel mai important avantaj de către peste 35% dintre respondenți.

„După doi ani și jumătate de provocări, oamenii au nevoie să se reconecteze la echipele din care fac parte și la comunitățile formate în jurul birourilor. Angajații vor să recupereze perioada petrecută mai mult acasă și să se implice mai mult în viața socială, să participe la activități comune alături de alți oameni de care se simt apropiați. În acest context, spațiile de lucru din viitor trebuie să evolueze și să devină adevărate platforme pentru a susține interacțiunile complexe dintre oameni”, spune Marcela Stancu, Communities Manager, Genesis Property.

Nevoia de evoluție a spațiilor de lucru se vede cel mai bine în faptul că opțiunile și facilitățile învechite de la birou sunt cea mai mare problemă pentru mai mult de 39% dintre angajați, alături de lipsa opțiunilor profesionale și a cursurile de perfecționare (39,8%), cultura și valorile companiei (19,6%) și modul de lucru în echipă (21,3%).

Respondenții atrag totodată atenția că existența unor spații dedicate interacțiunii și socializării, în cadrul spațiilor de birouri (48,8% dintre respondenți) ar putea contribui din plin la creșterea coeziunii echipelor dintr-o companie, dar și participarea la activități culturale, artistice sau sportive împreună cu colegii (38,4%).

Sondajul Genesis Property privind stilul de viață în birourile viitorului a fost desfășurat, la nivel național, în octombrie 2022 prin platforma iVox, pe un eșantion total de 1.031 de utilizatori de internet din România. Circa 58% dintre participanți sunt bărbați, aproape 72% au vârsta cuprinsă între 20 și 45 de ani, iar peste 42% au un venit net mai mare de 4.000 de lei.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri