14 Decembrie 2022

Un nou beneficiu extrasalarial: Abonamentele de fitness pentru angajați devin deductibile pentru companii



Companiile vor putea oferi angajaților abonamente mixte de servicii medicale de prevenție și fitness ca beneficiu extrasalarial deductibil și scutit de taxe și impozite. Camera Deputaților a votat marți, 13 decembrie, un proiect de lege care completează Codul fiscal și care prevede că abonamentele mixte de servicii medicale de prevenție și fitness acordate angajaților vor putea fi deduse de firme în limita echivalentului în lei a 400 euro anual pentru fiecare persoană.

Platforma digitală de sănătate SanoPass, parte din Grupul MedLife, a participat ca reprezentant consultativ din partea societății civile si mediului de afaceri la procesul de dezbateri din Parlament.

Conform proiectului adoptat de Camera Deputatilor, "contravaloarea abonamentelor pentru utilizarea facilităților sportive în vederea practicării sportului și educației fizice cu scop de întreținere, profilactic sau terapeutic oferite de furnizori ale căror activități sunt încadrate la codurile CAEN 9311, 9312 sau 9313, plătite în scopul personal al contribuabilului, indiferent dacă activitatea se desfășoară individual sau într-o formă de asociere, precum și contravaloarea abonamentelor, oferite de același furnizor care acționează în nume propriu sau în calitate de intermediar, ce includ atât servicii medicale, cât și dreptul de a utiliza facilitățile sportive, în vederea practicării sportului și educației fizice cu scop de întreținere, profilactic sau terapeutic, plătite în scopul personal al contribuabilului, indiferent dacă activitatea se desfășoară individual sau într-o formă de asociere, în limita echivalentului în lei a 400 euro anual”.

De asemenea, vor fi deductibile și scutite de taxe și abonamentele oferite copiilor angajaților sau altor persoane aflate în întreținerea acestora: „abonamentul vizează servicii furnizate angajatului și/sau oricărei persoane aflate în întreținerea sa, așa cum este definită la art. 77 alin. (3), în limita aceluiași plafon, indiferent de numărul de persoane.”

„Includerea accesului la facilitățile sportive, alături de accesul la servicii medicale în cadrul aceluiași abonament oferit angajaților, arată angajamentul puternic al legiuitorului în creșterea calității vieții și are un potential uriaș de a contribui la menținerea sănătății populației active”, a declarat Andrei Vasile, Fondator si Managing Partner SanoPass.

Proiectul urmează să fie promulgat de Președintele României și publicat în Monitorul Oficial, urmând a produce efecte imediat ulterior acestei etape.



Citeste si