Un viitor durabil nu poate exista fără tinerii de acum, motiv pentru care companiile trebuie să se asigure că generațiile viitoare vor juca un rol semnificativ în toate domeniile de activitate. De aceea Liberty Galați pregătește de pe acum elevii și studenții și se asigură că atunci când vor păși ca angajați în industria siderurgică, vor avea capacitatea de a revoluționa cu adevărat domeniul în care vor activa.

Liberty Galați și wall-street.ro lansează „Change Maker”, un proiect editorial inovator care promovează profesioniștii din industria siderurgică și lideri ai schimbării, totodată, ce transformă producția tradițională de oțel în GREENSTEEL un material sustenabil, cu amprentă neutră de carbon. În timp ce organizațiile și guvernele din întreaga lume încearcă să țină cu pasul cu schimbările rapide de ordin climatic, Liberty Galați și-a setat deja planuri ambițioase și anume să atingă neutralitatea emisiilor de carbon până în 2030, cu 20 de ani înaintea competitorilor săi. Compania investește în mod activ în educația noilor generații care îi vor trece pragul la Galați, pentru a crea viitorii lideri și specialiști în industria siderurgică. Prin programul sau GRADUATES, absolvenții universităților tehnice sunt invitați să contribuie la decarbonizarea acestei industrii.

În 2020 Liberty Galați a lansat Academia GREENSTEEL, iar în 2021 a început un parteneriat cu Universitatea Dunărea de Jos din Galați, pentru a încuraja mai mulți tineri să se alăture industriei siderurgice și pentru a contribui la dezvoltarea unor metode de producție mai sustenabile. În episodul cu numărul 5 vom descoperi perspectiva oamenilor din interiorul Academiei GREENSTEEL, centrul de formare al viitorilor angajați ai Liberty Galați. Haideți să îi cunoaștem!

Industria se află într-un proces de schimbare radicală către o industrie modernă, producătoare de oțel verde și cu un nivel ridicat de automatizare și digitalizare. Planul Liberty Steel Group este în mod aparte ambițios, propunându-ne să realizăm 30 de ani de progres în mai puțin de un deceniu. Căutăm persoane cu noi competențe, multe dintre aceste posturi noi sunt legate de proiectele de îmbunătățire continuă care aduc mai multă automatizare și digitalizare. Ne străduim să perfecționăm, să recalificăm forța de muncă printr-un program propriu dedicat învățării accelerate. De asemenea, avem și programe și multe colaborări cu mediul educațional prin care ne dorim să atragem cei mai buni candidați din școli și universități.

Mihaela Vereș, Head of HR Liberty Galați (foto)

Mihaela Veres, Head of HR Liberty Galati

În cadrul Academiei GREENSTEEL, Liberty Galați colaborează îndeaproape cu experți educaționali din licee și universități. Tinerii învață despre provocările schimbărilor climatice, tehnologiile actuale pentru producerea oțelului, dar și despre cele noi pentru producerea oțelului verde, competențe tehnice specifice, dar și competențe comportamentale, precum comunicare, lucru în echipa, discursul public și gândirea strategică.

„Ca parte a viziunii noastre GREENSTEEL, vom oferi locuri de muncă de calitate pentru generațiile viitoare și vom transforma operațiunile de producție în direcția sustenabilității. Tinerii sunt pasionați de problematica de mediu și își doresc să construiască o lume mai bună, iar noi le oferim oportunitatea și motivația să se alăture industriei, ajutându-ne să schimbăm modul de fabricare al oțelului și să ne îndreptam către o planetă mai verde și mai curată”, ne-a transmis Șerban Valentina, HR Analyst în cadrul Liberty Galați.

Mai mult, pe lângă Academia GREENSTEEL, compania are în derulare o serie de proiecte ample de atragere a tinerilor în industria siderurgică, pe care îi sprijină cu seminarii, programe de învățare duală, studii de caz, oferirea de experiențe reale din domeniu, precum și programe de învățare accelerată și de formare profesională prin ucenicie la locul de muncă.

„Liberty Galați mi-a oferit șansa de a mă califică și de a profesa în industria oțelului. Având sprijinul întregii echipe am putut să obțin calificarea de lăcătuș și am putut să învăț într-un timp record o meserie de bază pentru societatea în care trăim”, spune Sorin Vrînceanu, Locksmith Liberty Galați.

Sorin nu este singurul care a avut oportunitatea să învețe o meserie la Liberty Galați. Andrei Vlăduț Maravela, oțelar în cadrul companiei își amintește exact data când a pășit pentru prima dată la combinatul din Galați: 25 noiembrie 2020. Începând de atunci, tânărul a învățat o meserie cheie pentru societatea românească și nu numai, aceea de oțelar, pentru ca mai apoi să facă tranziția și către alte posturi. Pe lângă meserie, spune că se bucură că și-a adus aportul în proiectele cheie ale Liberty Galați, loc în care a învățat, totodată, cât de important e să lucrezi în echipă.

Industria se îndreaptă către un viitor cu emisii reduse de carbon, motiv pentru care Liberty Galați își propune să atragă tineri care au oportunitatea de a pune umărul la revoluționarea domeniului. La combinatul de Liberty Galați, atât studenții, cât și absolvenții vor avea acces la o educație orientată spre viitor și la oportunități de carieră în industria oțelului.

Forța de muncă a viitorului are nevoie de abilități complet noi. De aceea, în cadrul Academiei GREENSTEEL, colaborăm cu experți educaționali pentru a dezvolta programe pentru tineri. Echipa noastră dezvoltă programe de training și perfecționare pentru a pregăti echipa existentă din Liberty Galați pentru transformarea GREENSTEEL. Misiunea Academiei GREENSTEEL este de a implica, inspira și dezvolta forța de muncă de astăzi și de mâine prin programe de dezvoltare inovatoare, create de propriile noastre echipe, în colaborare cu instituții de învățământ tehnic și cu sprijinul autorităților regionale.

Mihaela Chiroșcă, Accelerated learning - for crane operator qualification Liberty Galați

Transformarea LIBERTY este o adevărata oportunitate pentru tinerii care vor să contribuie la crearea unei industrii sustenabile. Și unde altundeva să-și găsească locul dacă nu într-o companie care a făcut deja primii pași către o industrie modernă, ce produce oțel verde și cu un nivel ridicat de automatizare și digitalizare. Prin programul GRADUATES, Liberty Galați, un pilon strategic al economiei româneşti şi un angajator important la nivel naţional, se adresează studenților din ultimii ani cu profil tehnic – știința materialelor, metalurgie, ingineria mecanică, ingineria electrică, mediul înconjurător și IT.

Programul GRADUATES presupune doi ani de învățare, dezvoltare și performanță, perioadă în care tinerii vor lucra sub îndrumarea mentorilor Liberty și vor beneficia de programe de training dedicate. Tinerii vor avea șansa să activeze în mai multe zone ale companiei pentru o cunoaștere integrată a activității și vor beneficia de oportunități de dezvoltare la nivel internațional, în alte companii europene ale grupului, inclusiv Liberty Ostrava în Republica Cehă și Liberty Czestochowa în Polonia.

Sursa foto: Liberty Galați

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri