3.600 ron este valoarea unui master, care formeaza specialisti in economia Proprietatii Imobiliare, inititiat de Eurisko in parteneriat cu Academia de Studii Economice (ASE) Bucuresti.
Evolutia acerba a pietei imobiliare in anul 2007 a condus la crearea a numeroase locuri de munca, in contextul in care personalul calificat in domeniu este din ce in ce mai greu de gasit pe piata fortei de munca.

„Lipsa acuta de personal calificat pe piata imobiliara, mai ales pe segmentele de vanzari/brokeraj, consultanta prin evaluari si studii de piata sau analisti in cercetare, a condus practic la crearea unui astfel de program”, a declarat Cristina Dumitrascu, Analyst, Real Estate Valuation & Advisory Department Eurisko.

Scopul programului este de a forma profesionisti care sa devina lideri in antreprenoriat si in industria imobiliara la un nivel comparabil cu cel european. „Insa, pentru intelegerea si actionarea in consecinta a celor care actioneaza pe piata, in special de catre jucatorii de talie mijlocie si mica, va fi necesara o perioada de cativa ani”, a adaugat pentru Wall Street Cristina Dumitrascu.

Programul isi propune sa ofere o pregatire specializata in domeniul analizei si evaluarii imobiliare din Romania. Cursurile isi propun sa ofere o baza temeinica atat de natura informationala si teoretica cat si practica, care in viitor va fi mult mai usor consolidata de cei care vor alege sa faca o cariera in domeniul de brokeraj, evaluare si consultanta in companii imobiliare, in departamentele specializate in evaluarea si analiza proprietatilor imobiliare din banci comerciale si institutii de investitii sau din diviziile specializate pe probleme ipotecare din cadrul companiilor de asigurari.

Corpul profesoral este format din cadre didactice ale Academiei de Studii Economice, iar pentru partea practica cursurile sunt sustinute de doi antreprenori din mediul privat. Programul de master se adreseaza absolventilor de facultati cu profil economic, tehnic si juridic.

Suma platita pentru fiecare semestru este de 1.200 Ron iar numarul de locuri se ridica la 90. De asemenea, Eurisko ofera in fiecare an o bursa de 1.000 de euro pentru sustinerea programului de studiu.

Eurisko nu este insa singura companie care a initiat un astfel de program si care a decis sa investeasca in formarea viitorilor specialisti imobiliari.

Century 21 Romania a lansat programul postuniversitar Create 21 in parteneriat cu Academia de Studii Economice Bucuresti.

Cursurile Create 21 sunt structurate in mai multe module, analizand in detaliu teme ca functionarea sistemului de franciza in domeniul imobiliar, asistenta post-vanzare acordata clientilor, prospectarea si analiza pietei, evaluarea proprietatilor, folosirea sistemelor de listare imobiliara dar si aspecte financiare, fiscale, tehnici de negociere si consultanta legala in domeniul imobiliar.

Pentru a absolvi, cursantii trebuie sa sustina trei examene de tip grila si o disertatie. Diploma de absolvire este acordata de Academia de Studii Economice din Bucuresti.

Asociatia Nationala a Evaluatorilor din Romania (ANEVAR) a initiat, la randul sau, cursul postuniversitar „Evaluarea proprietatilor imobiliare” se desfasoara pe parcursul a trei saptamani, totalizand 90 de ore de curs. Pentru a obtine dimploma eliberata de ANEVAR, cursantii trebuie sa elaboreze un proiect de absolvire pe care il vor sustine si sa promoveze examenul scris.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri