11 Ianuarie 2011

Schimbari de executivi la gigantii IT



Microsoft, cel mai mare producator de soft din lume, si AMD, unul dintre principalii jucatori de pe piata globala de microprocesoare, au inceput sa renunte la o parte din executivii de top, pe fondul presiunilor pe care le pun asupra industriei IT noile dispozitive, cum ar fi anumite telefoane mobile, scrie Financial Times.

Microsoft a anuntat ca il va inlocui in vara pe Bob Muglia, seful diviziei de software pentru servere.

Intre timp, AMD a informat ca s-a despartit de Dirk Meyer, ce ocupa functia de CEO, mentionand ca a inceput sa-i caute un inlocuitor.

In vreme ce imaginea celor doi executivi este una foarte buna pe Wall Street, companiile si-au motivate deciziile prin nevoia unui alt stil de leadership adaptat la contextul actual.

Muglia ridica la patru numarul executivilor aflati in subordinea directa a lui Steve Ballmer care au ales sa plece din Microsoft incepand cu luna mai a anului trecut. O persoana apropiata situatiei schimbatoare din cadrul companiei a declarat ca producatorul de soft vrea sa-si regandeasca echipa de management pentru a reactiona mai usor la schimbarile care se petrec in peisajul guvernat de calculatoare.

In schimb, plecarea lui Meyer a surprins mult lume din industria producatoare de microprocesoare.

Pe durata mandatului sau, actiunile AMD au crescut cu 97%. Meyer chiar a discutat despre viitorul companiei in cadrul Consumer Electronics Show, din Las Vegas, eveniment desfasurat saptamana trecuta.

Reprezentantii companiei au spus ca Meyer a luat decizia de a se retrage de la conducerea AMD de comun acord cu ceilalti partneri din conducere. Thomas Seifert, directorul financiar al AMD, va prelua conducerea interimara a companiei.

Bruce Claflin, presedintele companie, a declarat ca producatorul de microprocesoare trebuie sa creasca in continuare, sa genereze un profit generous si sa devina un lider pe piata.

“Credem ca o schimbare de leadership in aceasta perioada va accelera abilitatea companiei de a indeplini aceste obiective”, a spus Claflin.



Citeste si