15 Iunie 2011

Investitie de 60 mil. euro pentru prima instalatie de desulfurare din industria energetica locala



Prima instalatie de desulfurare din industria energetica a fost pusa in functiune la inceputul acestei saptamani la Complexul Energetic Rovinari, investitia fiind de 60 de milioane de euro si permitand functionarea complexului si dupa 2013 cu respectarea normativelor de mediu ale UE, scrie Mediafax.

"Blocul energetic numarul III a inceput sa functioneze la parametri normali, pulsand primii megawati «curati» in sistemul energetic national. Investitia a fost realizata in conformitate cu cerintele de mediu impuse de Uniunea Europeana si a costat unitatea circa 60 de milioane de euro, permitand functionarea CE Rovinari dupa 2013", a declarat purtatorul de cuvant al Complexului Energetic Rovinari, Diana Milea.

Potrivit sursei citate, lucrarile la blocul energetic numarul III au inceput in anul 2008 cu surse proprii de finantare, ulterior fiind atrase si credite bancare.

"Consortiul Alstom SAEM Bucuresti a castigat licitatia de executie a lucrarilor, acelasi consortiu urmand ca pana la sfarsitul anului sa finalizeze investitia de desulfurare si la blocul energetic numarul VI", a spus Milea.



Citeste si