Din 118 firme controlate in toata tara, 77 au fost gasite cu nereguli si au primit amenzi de aproape 350 milioane lei vechi

Inspectorii pentru Protectia Consumatorului au amendat, in urma unui control realizat luna trecuta, 65 la suta dintre societatile de instalare a repartitoarelor pentru energie termica verificate, fiind aplicate sanctiuni contraventionale totalizand peste 30.000 de lei (300 de milioane de lei vechi).

Inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) au facut, in perioada 12-19 ianuarie, controale privind respectarea contractelor de montarea a repartitoarelor de costuri pentru energie termica de catre un numar de 118 firme din tara. Dintre agentii economici controlati, 77 au fost descoperiti cu nereguli, valoarea totala a amenzilor aplicate fiind de 33.450 de lei (334,5 milioane de lei vechi).
Pentru abaterile constatate, reprezentantii ANPC au aplicat 22 de avertismente si 55 de amenzi contraventionale.

Totodata, ei au dispus oprirea temporara a prestarii serviciilor de catre 32 de agenti economici si inchiderea temporara pentru o perioada de pana la sase luni in cazul a doua firme.

Printre neregulile constate s-au numarat lipsa autorizatiei de montare si exploatare eliberate de Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Serviciilor Publice de Gospodarie Comunala; neincheierea intre societate si consumator a unui contract de vanzare si montare a repartitoarelor; lipsa din contract a unor clauze privind penalitatile, garantia ori modul de plata a ratelor, precum si lipsa bonului sau a facturii pentru produsele vandute.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »