27 Octombrie 2011

Chiritoiu: Schema de sprijin pentru energia regenerabila este aparent generoasa



Investitorii in energia regenerabila ar putea, ca peste doi ani, sa nu mai beneficieze de aceleasi subventii ca in prezent, daca schema de sprijin in vigoare se va dovedi a fi prea generoasa in comparatie cu cele din alte tari, a spus Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

"Sfatul meu este sa lasam lucrurile asa cum sunt. E o schema aparent generoasa fata de alte tari. Mai bine o lasam pe aceasta sa functioneze 1-2 ani si apoi sa vedem ce se intampla", a declarat Chiritoiu (foto), prezent la un seminar pe teme energetice.

Luna aceasta, Guvernul a aprobat ordonanta pe baza careia va fi acordat ajutor de stat prin certificate verzi pentru productia de energie regenerabila, dupa o intarziere de 3 ani.

Este vorba despre ordonanta care modifica si completeaza Legea 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie.

Incepand de anul viitor, tariful la energia electrica pentru consumatorii casnici se va mari cu 2,5%, potrivit estimarilor Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).

Bogdan Chiritoiu a mai precizat ca ancheta demarata in 2005 pe piata distributiei de carburanti si care vizeaza toti marii jucatori de pe acest segment va fi finalizata pana la sfarsitul anului.



Citeste si