2 Noiembrie 2011

Prima benzinarie SOCAR din tara. Vezi cum arata



Presedintele companiei petroliere de stat din Azerbaidjan, Rovnag Abdullayev, a inaugurat, la Botosani, prima benzinarie SOCAR din tara, din cele 15 care vor functiona in acest an in Romania.

La inaugurare au participat, pe langa presedintele SOCAR, directorul SOCAR Romania, Hamza Karimov si primarul municipiului Botosani, Catalin Flutur, prefectul Cristian Roman, oameni de afaceri din Botosani, dar si directori de institutii, informeaza Mediafax.

Potrivit oficialilor SOCAR pana la sfarsitul acestui an, investitia companiei va fi de 18 milioane euro, iar la nivel national vor functiona 15 benzinarii.

In prezent, firma are 150 de angajati in Romania, iar pana la sfarsitul anului se estimeaza ca numarul acestora va ajunge la 200.

In Botosani, la compania SOCAR lucreaza aproximativ 50 de persoane.
Compania SOCAR a deschis pana in prezent 11 statii in judetele Botosani, Suceava, Neamt si Iasi.

Totodata, compania estimeaza ca investitiile pentru anul viitor vor fi de aproximativ 100 de milioane dolari.

"Planul nostru de investitii este deja bine pus la punct pentru anul viitor. Am alocat un fond de investitii de 100 milioane de dolari si pentru Romania este foarte important sa colaboram cu firme romanesti", a declarat presedintele companiei din Azerbaijan.

Compania azera a anuntat ca sediul social al firmei va fi la Botosani.

SOCAR a intrat in Romania prin achizitia unei firme locale, Romtranspetrol, dezvoltandu-si prezenta in partea de nord-est a tarii.

Compania achizitionat un numar de 14 statii de benzina localizate in nord-estul Romaniei, in apropierea granitei cu Republica Moldova.

SOCAR a anuntat anterior ca intentioneaza sa deschida 300 de benzinarii sub brand propriu in Romania.

Compania are in proprietate statii de benzina in Azerbaidjan, Georgia si Ucraina.

SOCAR este actionar al companiei care va realiza proiectul AGRI, impreuna cu Romgaz si GOGC (Georgia).

AGRI (Azerbaidjan-Georgia-Romania Interconnector) vizeaza transportul gazelor naturale lichefiate, pe vapoare, din Marea Caspica, prin Georgia, pana in portul Constanta.



Citeste si