Investitiile in domeniul energiei regenerabile sunt la fel de riscante precum erau imobiliarele in urma cu cativa ani, este de parere Dinu Patriciu, cel mai bogat roman.
Omul de afaceri, care a investit pana in prezent in doua companii din sectorul energiei regenerabile – o fabrica de celule fotovoltaice in Cardiff, Marea Britanie, si una in Olanda, care produce turbine eoliene -, spune ca este mai degraba interesat de domeniile energiei neconventionale, cum sunt gazul de sist sau hidrocarburile. Acesta a afirmat ca energia eoliana ar putea fi urmatorul bubble economic care se va sparge, la fel cum s-a intamplat in perioada 2007 - 2008 cu sectorul imobiliar.

Am un sfat pentru oamenii de afaceri. Nu va bagati in domeniul energiei eoliene. Va disparea aceasta moda - a ecologistilor, a oamenilor de afaceri, a bancherilor care zic hai sa punem elici pe toate dealurile care sa omoare pasarile", a explicat Patriciu, in cadrul unui eveniment organizat de Forbes Romania.

Miliardarul spune ca statul nu poate subventiona pentru mult timp energia eoliana si solara si ca tarile cele mai indatorate vor renunta primele la subventii. Patriciu a mentionat ca, potrivit unui studiu realizat de Financial Times, cea mai scumpa energie din lume este cea nucleara, urmata de cea eoliana si de cea solara, in timp ce la polul opus se afla hidrocarburile.

“Subventionarea energiei regenerabile (prin certificate verzi – n.r.) reprezinta bani aruncati de stat pe spatele consumatorilor. Atata timp cat planeta ne ofera resurse ieftine, fara sa o ravasim prea mult, atunci sa le folosim si dupa dupa aceea sa ne gandim si la energia regenerabila”, a aratat omul de afaceri.

Dinu Patriciu a adaugat ca piata spot a gazelor naturale incepe sa capete o pondere mai mare in comertul mondial si ca astfel se va desprinde dependenta gazelor de pretul petrolului si de conductele de gaze aflate in proprietatea diferitelor state.

Potrivit unui studiu realizat de firma de consultanta Ernst&Young, eolienele urca Romania in topul celor mai atractive tari pentru investitiile in energia verde.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri