UCM Resita intra in insolventa

Administratorii UCM Resita (UCM), firma controlata de grupul elvetian Inet, au decis saptamana trecuta sa deschida procedura de insolventa la producatorul de motoare si turbine, cu intentia de reorganizare a activitatii, potrivit unui raport transmis Bursei.

De asemenea, Consiliul de Adminsitratie a hotarat elaborarea unui plan de reorganizare in vederea achitarii datoriilor, informeaza Mediafax.

Compania a incheiat primele noua luni cu pierderi de 54,96 milioane lei, la o cifra de afaceri de 96,82 milioane lei. UCM Resita se afla pe pierdere din primul semestru din 2010.

La finalul lunii septembrie 2011, compania a raportat datorii catre bugetul de stat care totalizau 106,87 milioane lei. UCM avea 2.280 de angajati.

Cel mai recent transfer cu actiunile UCM Resita s-a perfectat pe data de 9 noiembrie, la un pret de 0,0723 lei/unitate. La acest nivel capitalizarea companiei era de 69,81 milioane lei (16 milioane euro).

UCM Resita a fost preluata in 2003 de catre un consortiu format din firma elvetiana INET si asociatia salariatilor UCM, in urma unei tranzactii de 13,1 milioane euro pentru 60,67% din titluri. In prezent, INET controleaza 99,63% din capitalul companiei, conform celor mai recente date raportate Bursei.

Firma produce motoare diesel, turbine hidraulice, motoare si piese de schimb.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Lactalis închide două fabrici Dorna Lactate, în contextul pandemiei
Setari Cookie-uri