Consultantul pentru AGRI va fi ales pana la finele anului

Consultantul care va elabora studiul de fezabilitate al AGRI (Azerbaidjan-Georgia-Romania Interconnector) va fi selectat prin licitatie pana la sfarsitul acestui an, a anuntat luni Romgaz, actionar al companiei mixte care deruleaza proiectul de transpor al gazelor din zona Marii Caspice in Europa.

"Prin derularea acestei cereri de oferte, AGRI doreste sa numeasca o companie de consultanta care sa determine scenarii pentru implementarea proiectului din punct de vedere tehnic si economic", se arata intr-un comunicat al Romgaz, citat de Mediafax.

Din firma mixta AGRI LNG Project Company mai fac parte, in calitate de actionari, Georgian Oil and Gas Corporation (GOGC), State Oil Company of Azerbaijan Republic (SOCAR), si Magyar Villamos Művek (MVM).

Studiul de fezabilitate ar urma sa fie finalizat in aprilie 2012 si va fi finantat cu fondurile estimate ca vor fi atrase in urma unei majorari a capitalului AGRI LNG Project Company. Majorarea capitalului este programata pentru primul trimestru al anului 2012.

Proiectul AGRI presupune livrarea gazului natural prin conducte din Azerbaidjan in Georgia si lichefierea intr-un terminal care urmeaza sa fie construit pe tarmul georgian al Marii Negre. De aici va fi transportat pe mare in Romania.

In terminalul din Romania, care va fi construit pe tarmul Marii Negre, va avea loc regazeificarea si transferul in sistemul national de transport prin conducte fie pentru tranzit, fie pentru consumul intern. Livrarea gazelor catre Ungaria se va face prin intermediul conductei Arad-Szeged.

Investitia in proiectul AGRI este estimata intre 1,2 miliarde euro si 4,5 miliarde euro, in functie de capacitatea de transport.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri