El a aratat ca piata a scazut dramatic dupa venirea crizei, iar de la nivelul de un miliard de euro din 2008 vanzarile ar putea cobori in acest an la 350-400 milioane euro, scrie Mediafax.

"Nu se va atinge nivelul de 400 milioane euro, ci se va duce la 350 milioane euro. (...) Daca se atinge 400 milioane euro, suntem buni", a spus Petrescu.

Potrivit sursei citate, in intervalul 2008-2011 numarul firmelor si al salariatilor din acest sector a scazut cu 45%, cele mai afectate fiind companiile mijlocii.

Citeste si:

El a reamintit una din solutiile propuse de patronat pentru redresarea pietei, respectiv derularea unui program national "Fereastra Termoizolanta", nepus in practica de autoritati. Programul, care ar putea genera un rulaj de 500 milioane de euro, reprezinta un parteneriat pentru beneficiari, producatori si stat, primii urmand sa primeasca 50% din valoarea investitiei inapoi.

Din aceasta "afacere ideala", statul ar urma sa castige prin reducerea somajului reducerea evaziunii fiscale, dar si cresterea incasarilor din taxe si impozite, a mai spus Petrescu.