Autoritatile romane au semnat acorduri de imprumut de 500 milioane euro cu Banca Europeana pentru Investitii (BEI), la o dobanda de sub 4%, pentru cofinantarea constructiei tronsonului de metrou Universitate-Pantelimon si investitii de mediu la Electrocentrale Paroseni.

Primul credit, de 465 milioane de euro, este destinat finantarii constructiei tronsonului de metrou Universitate - Pantelimon, unde lucrarile au inceput pe tronsonul Drumul Taberei - Opera.

Acordul are o maturitate de 25 de ani si o perioada de gratie de sase ani. Tronsonul Universitate-Pantelimon are o lungime de aproximativ 8 kilometri si un numar estimat de 12 statii, iar lucrarile pregatitoare ar urma sa inceapa in prima parte a anului viitor.

Al doilea imprumut, de 32,65 milioane euro, va fi utilizat de compania de stat Electrocentrale Paroseni pentru proiectele de investitii de mediu "Schimbarea tehnologiei actuale de colectare, transport si depozitare a zgurii si cenusii" si "Instalatie de desulfurare a gazelor de ardere".

Acest contract de credit este incheiat pe o perioada de 15 ani, cu o perioada de gratie de patru ani.

Acordurile de imprumut au fost semante de vicepresedintele BEI Wilhelm Molterer si ministrii Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, si cel al Transporturilor, Anca Boagiu. Din partea Ministerului Economiei a participat la ceremonia de semnare secretarul de stat Claudiu Stafie.

Dupa semnarea contractelor, Ialomitianu le-a transmis lui Boagiu si lui Stafie ca asteapta noi proiecte de investitii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Ce spun PNL si PSD despre un nou acord cu FMI
Setari Cookie-uri