European Goldfields detine in Romania pachetul majoritar de actiuni la Deva Gold, companie care dezvolta proiectul minier de la Certej. Compania canadiana detine 80% din titlurile Deva Gold printr-o firma inregistrata in Barbados.

Eldorado a anuntat semnarea acordului de achizitie, care va consolida portofoliul de proiecte al grupului, furnizand in acelasi timp European Goldfields resursele financiare necesare pentru a-si dezvolta investitiile.

Pretul de achizitie este cu 50% mai ridicat fata de cotatia European Goldfields de la finalul sedintei bursiere de la Toronto de pe 5 decembrie, ultima sesiune inchisa inainte ca firma sa anunte ca ar putea fi preluata de un investitor.

Eldorado detine sase mine in Asia Europa si America Latina, cu activitati inclusiv in Grecia si Turcia, principalele piete pe care activeaza European Goldfields.

Citeste si:

Cele doua companii vor avea o productie totala de aur de 650.000 de uncii (aproximativ 20 de tone), care ar trebui sa creasca la peste 1,5 milioane uncii (46 de tone) pana in 2015, dupa intrarea in exploatare a mai multor proiecte.

Actionarii European Goldfields vor primi 0,85 actiuni ELdorado si 0,0001 dolari canadieni in numerar pentru fiecare actiune European Goldfields.

Cele doua companii vor solicita avizul actionarilor pentru tranzactie in februarie 2012.

Foto: panoramio.com