Cati romani consuma bere in perioada Sarbatorilor de iarna

Aproximativ 50% dintre romanii cu varsta peste 18 ani consuma bere in perioada Sarbatorilor de iarna, arata un studiu GfK Romania, realizat la solicitarea Asociatiei Berarii Romaniei.

De asemenea, studiul releva faptul ca 35,8% dintre consumatorii de bere fara alcool aleg aceasta bautura pentru a se putea deplasa cu masina proprie.

Consumul de bere din Romania pentru primul semestru al anului 2011 s-a mentinut la acelasi nivel atins in perioada similara a anului trecut, de 8 milioane hl. Consumul anual de bere per capita se situeaza pe plan local in jurul a 78 de litri.

Asociatia Berarii Romaniei a fost infiintata in anul 2004. Membrii actuali sunt cinci dintre cei mai mari producatori de bere din Romania: Bergenbier, Heineken Romania, Romaqua Group, United Romanian Breweries si Ursus Breweries, carora li s-au alaturat, incepand cu 2011, cei mai importanti producatori de hamei si malt: Asociatia Producatorilor de Hamei din Romania si Soufflet Malt Romania.

Volumul de vanzari inregistrat in prima jumatate a anului de membrii Asociatiei Berarii Romaniei a fost de 7,4 milioane hl.

Cititi si cine sunt Cei mai mari bautori de bere din Europa. Vezi pe ce loc se afla romanii


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri