Omul de afaceri Tibor Tincau a cumparat vineri 51,88% din actiunile Sinteza Oradea (STZ) de la firma Porto Petrol din Timisoara, pentru 19,93 milioane lei (4,65 milioane euro), redevenind astfel actionarul majoritar al companiei.

Porto Petrol Timisoara a fost actionar majoritar la firma de produse chimice din anul 2007, dupa fuziunea prin absorbtie cu Timisoara Plaza Center si Trans World Trading, firme controlate tot de Tincau, scrie Mediafax.

Astfel, omul de afaceri si-a majorat vineri participatia de la 28,13% din actiuni la 80% din capitalul Sinteza.

Tincau a cumparat cele 34,3 milioane de actiuni Sinteza prin firma Chempark Invest Oradea, pe care o controleaza, la un pret de 0,581 lei pe unitate, cu 11,73% peste referinta. La aceasta cotatie, capitalizarea firmei este de 38,4 milioane lei (8,9 milioane euro).

Incepand cu luna octombrie, valoarea actiunilor Sinteza a crescut de 2,9 ori, pe fondul unor tranzactii cu valori reduse.

Porto Petrol SRL Timisoara este controlata de patru persoane fizice - Mirela Claudia Pongracz, Gratian Petlic, Ioana Gabriela Pop si Cristian Ovidiu Pop -, fiecare cu cate o participatie de 25%.

Sinteza produce substante chimice utilizate la productia medicamentelor, dar si pesticide, insecticide, vopsele, ingrasaminte, aracet, lacuri si coloranti.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Business de criză: top 5 instrumente de digital relevante în contextul pandemiei
Setari Cookie-uri