„A fost un procuror care a cerut acte de dinainte de mandatul meu. (Erau) acte legate de opinia Consiliului Concurentei privind accesul la gazele din productia interna", a spus Bogdan Chiritoiu (foto), in cadrul unei conferinte de presa.

Respectivele acte, care erau de dinainte de 2009, au fost solicitate de procuror in 2010.

Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) a anuntat saptamana aceasta ca 40 de functionari din cadrul Ministerului Economiei, Romgaz si Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), precum si reprezentanti ai unei societati comerciale din Capitala sunt cercetati penal pentru complot si subminarea economiei nationale.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, societatea comerciala este InterAgro, controlata de omul de afaceri Ioan Niculae.

Citeste si:

Patru combinate chimice, detinute de InterAgro, au primit gaze din productia interna, la preturi mai mici, chiar daca inregistrau datorii la stat.

Ioan Niculae a declarat ca nu a comis nicio ilegalitate, ca datoriile catre Romgaz erau esalonate si ca alte 13-14 firme au primit aceleasi facilitati, potrivit Mediafax.

Conform DIICOT, activitatile infractionale ale celor 40 de persoane au produs un prejudiciu de 126 de milioane de dolari patrimoniului Romgaz si bugetului consolidat al statului, avand drept consecinta punerea in pericol a sistemului energetic national.